جیمز وب تصویری خیره کننده از دورترین ستاره کشف شده ثبت کرد
به گزارش وبلاگ ماکارون، ستاره مذکور که نام آن Earendel است، 28 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. این ستاره سال 2020 به وسیله تلسکوپ هابل کشف شده بود.

به گزارش دیجیاتو، ستاره مذکور که نام آن Earendel است، 28 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. این ستاره سال 2020 به وسیله تلسکوپ هابل کشف شد. درحالی که در تصویر هابل، این ستاره فقط به صورت یک حباب کوچک قابل مشاهده بود، جیمز وب اکنون آن را به طور کاملاً دقیق نمایش داده است که اطلاعاتی در خصوص آن مانند نوع و کهکشانی را که در آن زندگی می نماید نیز نشان می دهد.
تصویر جیمز وب یک خوشه کهکشانی به نام WHL0137-08 را نشان می دهد که با عظمت خود می تواند فضا-زمان را بشکند و برای کهکشان های دورتر به عنوان یک ذره بین عمل کند. کهکشان Sunrise Arc که Earendel در آن واقع شده است نیز از همین کهکشان ها با قابلیت بزرگنمایی هستند.
Earendel می تواند این اثر بزرگنمایی را که به آن لنز گرانشی گفته می گردد، با ضریب شگفت انگیز 4000 انجام دهد. گفته می گردد که این ستاره 1 میلیارد سال پس از بیگ بنگ به وجود آمده است، بنابراین مطالعه آن می تواند به دانشمندان یاری کند تا در خصوص بعضی از ستاره های اولیه اطلاعات بیشتری کسب نمایند.
نکته ای که باعث شگفتی محققان شده، این است که نشانه های وجود دارد که Earendel ممکن است ستاره همراهی داشته باشد که سردتر و قرمزتر از آن است.
این داده ها با استفاده از ابزار دوربین NIRCam Webb جیمز وب ثبت شده اند، اما محققان مشاهدات خود را با یاری ابزار طیف سنجی NIRSpec Webb نیز انجام داده اند. آن ها اکنون درحال تجزیه و تحلیل این داده ها هستند و امیدوارند تا در خصوص ترکیب کهکشان میزبان و ارقام دقیق تر مربوط به فاصله آن از زمین، اطلاعات بیشتری کسب نمایند.
جیمز وب در چند وقت گذشته تصاویر و داده های باارزشی را به دانشمندان ارائه نموده است. کشف دو ستاره نادر حاصل از ماده تاریک و تصویری از یک سحابی سیاره ای ازجمله دستاوردهای این تلسکوپ تحقیقاتی در چند وقت گذشته بوده اند.
منبع: فرارو