خواص پنیر، ارزش تغذیه ای و طرز نگهداری

به گزارش وبلاگ ماکارون، پنیر یکی از مواد لبنی متداول و پرمصرفی است که سرشار از کلسیم و پروتئین و دارای ارزش غذایی و فواید سلامتی بسیاری است. این ماده غذایی به خاطر طعم مطبوعی که دارد، می تواند به تنهایی یا در کنار سایر غذاها استفاده گردد و مزه بهتری به آنها بدهد. به دلیل ارزش غذایی بالای پنیر، توصیه می گردد که حتما در رژیم غذایی بچه ها و نوجوانان درحال رشد و زنان باردار گنجانده گردد.

خواص پنیر، ارزش تغذیه ای و طرز نگهداری فواید عمده و خواص پنیر برای سلامتی عبارت اند از تسکین فشار خون بالا و پوکی استخوان. بعلاوه پنیر به حفظ سلامت استخوان، افزایش وزن و مراقبت از سلامت دندان ها یاری می نماید. سالهاست که پنیر بخش مهم و ثابتی از زندگی روزمره در اروپا، آمریکا، استرالیا و تقریبا هر کشوری در دنیا است که آب و هوای سرد دارد، به جز کشورهای خاصی در شبه قاره هند و منطقه خاورمیانه. گفته می گردد که هند و بعضی از کشورهای همسایه آن قرن هاست که از یک شکل متفاوت از پنیر استفاده می نمایند که به پنیر کاتیج یا پانیر (paneer) معروف است.

پنیر کاتیج برخلاف پنیر معمولی، تخمیرشده نیست. در طی 10 سال گذشته با ورود شرکت های چند ملیتی مانند مک دونالد به هند و کشورهای همسایه و ارائه محصولات لذیذی مانند پیتزا و همبرگر که در هردوی آنها از مقدار زیادی پنیر استفاده می گردد، پنیر به طور گسترده ای در این کشورها محبوب شده است. برخلاف باور همگان مبنی بر اینکه خوردنی های تازه مغذی تر هستند، پنیر تخمیر شده بسیار مغذی تر از پنیر تازه است.

پنیر از شیر یا محصولات شیر مانند کشک تهیه می گردد. انواع مختلف و طعم های متنوعی از پنیر در سراسر دنیا وجود دارد.

ارزش تغذیه ای پنیرپنیر حاوی مواد مغذی بسیاری ازجمله ویتامین هایی مانند ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین B12، ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E و ویتامین K است. سایر ویتامین ها مانند تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین نیز در انواع مختلف پنیر وجود دارند. اضافه کردن پنیر به رژیم غذایی شما، مواد معدنی مهمی مانند کلسیم، سدیم، روی، فسفر، پتاسیم و آهن را نیز به بدن تان می رساند.

فواید و خواص پنیر برای سلامتیفواید و خواص پنیر برای سلامتی شامل موارد زیر هستند:

مراقبت از سلامت دندان هاپنیر دارای کلسیم بسیار زیادی است. کلسیم اولین و مهم ترین ماده ای است که برای داشتن دندان های سالم به آن احتیاج دارید. علاوه براین مقدار لاکتوز موجود در پنیر، بسیار پایین است. هرچه پنیر کهنه تر باشد، مقدار لاکتوز آن پایین تر است. پایین بودن لاکتوز برای دندان ها مفید است، چون هر نوع قند (گلوکز، مالتوز یا لاکتوز) موجود در غذا می تواند به دندان ها آسیب برساند.

سلامت استخوان را بهبود می بخشدپنیر علاوه بر داشتن مقدار کلسیم زیاد، غنی از ویتامین B نیز هست. ویتامین B برای بچه ها، زنان (به خصوص وقتی در دوره بارداری یا شیردهی هستند) و افراد سالمند بسیار مفید است، چون به ساخت و تقویت استخوان ها و غضروف ها یاری می نماید. ویتامین B موجود در پنیر باعث جذب و توزیع مناسب کلسیم در بدن می گردد.

پوکی استخوانپوکی استخوان، بیماری ای است که به خاطر کمبود کلسیم (جذب نشدن یا جذب ناقص کلسیم) به وجود می آید و به کاهش تراکم ماده معدنی استخوان منجر می گردد. این بیماری اکثرا در زنانی که دوره یائسگی را سپری نموده اند، افراد مسن و بچه ها دچار سوء تغذیه مشاهده می گردد. این بیماری می تواند با پروتئین، کلسیم و یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین درمان گردد. کلسیم به تنهایی یاری زیادی به درمان این بیماری نمی نماید، چون مشکل اصلی جذب کلسیم و استفاده از آن برای ساخت استخوان است. این سه ماده به مقدار فراوان در پنیر وجود دارند. بنابراین پنیر می تواند بخشی مناسب از رژیم غذایی افرادی باشد که از پوکی استخوان رنج می برند.

از فشار خون بالا جلوگیری می نمایدسدیم و کلسترول، دو عنصری هستند که اغلب برای فشار خون بالا و افراد مبتلا به بیماری فشار خون مضر درنظر گرفته می شوند، بنابراین از این نظر پنیر باید منع گردد. محتوای چربی پنیر تا حد زیادی به کیفیت شیر و اینکه آیا پرچرب یا پرخامه و یا کم چرب یا بدون چربی است، بستگی دارد. به طور کلی پنیرهای پرچرب محبوب تر هستند، چون معمولا طعم بهتری دارند. اما با توجه به احتیاج اجتماع و نگرانی های سلامتی، پنیرهای کم چرب نیز وارد بازار شده اند. این بدان معناست که شما باید هنگام انتخاب پنیر برای خانه و رژیم غذایی تان، بسیار دقیق عمل کنید.

محتوای سدیم را از قلم نیاندازید! اگرچه محتوای سدیم پنیر با توجه به مقدار نمک اضافه شده به شیر قبل از ساخت پنیر، فرق دارد، هرگز آن قدر پایین نیست که برای افراد مبتلابه فشار خون بالا توصیه گردد؛ چون نمک بخش جدایی ناپذیری از پنیر است. به طور کلی پنیر به افراد با فشار خون بالا (بیماری فشار خون) توصیه نمی گردد. اگرچه پنیرهای کم سدیم و کم چرب در کاهش هموسیستئین - ماده ای که اغلب با ابتلابه بیماری های قلبی مرتبط است - مؤثر هستند اما این حقیقت نیز باعث نمی گردد که پنیر به افراد مبتلا به پُرفشاری خون توصیه گردد. یک ماده دیگر در پنیر که می تواند به افراد دارای فشار خون بالا یاری کند، محتوای ویتامین B آن است؛ البته اگر تصمیم بگیرند که از پنیر استفاده نمایند.

به افزایش وزن یاری می نمایدپنیر یک ماده غذایی عالی برای افزایش وزن است. پنیر سرشار از پروتئین ها، چربی ها، کلسیم، ویتامین ها و مواد معدنی است. شما برای ساخت و رشد عضله به پروتئین، برای انجام فرایندهای برپایه چربی در بدن به چربی ها، برای داشتن استخوان هایی قوی تر و متراکم تر به کلسیم و برای بهبود عملکرد متابولیک به ویتامین ها و مواد معدنی احتیاج دارید. فقط کافی است مقدار زیادی از آنها را مصرف کنید، تمرینات ورزشی انجام دهید و به مقدار کافی بخوابید تا وزن تان افزایش یابد.

سایر فواید پنیرپنیر حاوی اسید لینولئیک مزدوج و اسفنگولیپید است که به پیشگیری از سرطان یاری می نمایند. پنیر دارای مقدار زیادی ویتامین B است که در طول فرایند تخمیر در آن به وجود می آید. ویتامین B برای حفظ عملنمودهای بسیاری در بدن و بعلاوه برای محافظت در برابر بیماری هایی مانند بری بری، بسیار مفید است؛ بعلاوه ساخت سلول های خونی را افزایش می دهد، کبد را تقویت می نماید و جذب مواد مغذی را در بدن تسهیل می نماید.

چگونه پنیر را انتخاب و نگهداری کنید؟انواع مختلفی از پنیر در بازارهای سرتاسر دنیا وجود دارند. بعضی از انواع آن مانند پنیر تازه بدون مواد نگهدارنده باید حتما درعرض چند روز پس از خرید مصرف گردد، چون به راحتی فاسد می گردد. آن را در محل های خنک نگهداری کنید یا داخل یخچال بگذارید. قبل از خوردن یا استفاده از پنیر، آن را چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا طعم و بافت بهتری پیدا کند.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون

به "خواص پنیر، ارزش تغذیه ای و طرز نگهداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص پنیر، ارزش تغذیه ای و طرز نگهداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید