طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و آبدار

به گزارش وبلاگ ماکارون، کباب تابه ای را می توان در دسته غذاهای ایرانی و انواع کباب های پرطرفدار جای داد. در طرز تهیه کباب تابه ای ، ابتدا پس از ترکیب کردن گوشت، پیاز رنده شده و ادویه ها، آن ها را به شکل دلخواه سرخ کنید. کباب تابه ای را می توان به همین شکل سرو کرد یا آن را در سسی از گوجه فرنگی رنده شده، روغن، ادویه ها و رب گوجه فرنگی قرار داد تا طعم دار گردد. البته به گوشت چرخ نموده می توان سیب زمینی رنده شد نیز اضافه نمود. در روش دیگری از تهیه این غذا، به جای گوشت از مرغ استفاده می نمایند و مناسب کسانی است که به طعم گوشت علاقه نداشته یا از خوردن آن منع شده اند.

طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و آبدار

در این مطلب از مجله وبلاگ ماکارون به آموزش طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه می پردازیم که مانند طرز تهیه چلو گوشت گزینه ای مناسب برای کسانی است که عاشق طعم گوشت قرمز هستند. البته کباب تابه ای خانگی را می توان با مرغ نیز تهیه کرد. برای آشنایی با طرز تهیه انواع کباب تابه ای تا سرانجام این مطلب همراه ما باشید.

کباب تابه ای
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت45 دقیقه
اندازه سختیمیانه

فیلم آموزش طرز تهیه کباب تابه ای

خب بدون شک، تماشای فیلم آموزشی طرز تهیه کباب تابه ای ساده، آسان تر از خواندن مطلب آن است. در ادامه فیلم طرز تهیه کباب تابه ای را برای شما آماده نموده ایم:

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/2-Kabab-Tabeei-V3-1.mp4

طرز تهیه کباب تابه ای ساده و خوشمزه

کباب تابه ای مجلسی غذایی است که می توانید آن را به سادگی در خانه بپزید و امکان طبخ آن در انواع مدل ها و با استفاده از مواد اولیه مختلف وجود دارد. این غذا آنقدر محبوب بوده که جای خود را در منوی رستوران ها نیز باز نموده است. ساده ترین روش تهیه این غذا، درست کردن کباب تابه ای با گوشت چرخ نموده است که در این بخش به آن پرداخته ایم.

مواد لازم برای کباب تابه ای مجلسی

در این روش پخت کباب تابه ای به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت. در این جدول مواد لازم برای 4 نفر ذکر شده است؛ در طرز تهیه کباب تابه ای برای دو نفر از نصف مواد اولیه قید شده در جدول بهره ببرید.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده500 گرم
پیاز2 عدد بزرگ
گوجه فرنگی4 عدد میانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
زعفران دم شده1 قاشق غذاخوری
ادویه (نمک، فلفل و زردچوبه)به اندازه لازم

برترین گوشت برای کباب تابه ای

با اینکه بعضی از مردم از ترکیب گوشت قرمز و مرغ برای تهیه کباب تابه ای استفاده می نمایند، اما در اصل، برترین گوشت برای کباب تابه ای، ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی است. چراکه چربی مناسب گوشت گوسفندی باعث می گردد کباب تابه ای شما نرم، آبدار و بسیار خوش طعم باشد. به بیان دقیق تر، نسبت 30 درصد چربی (از گوشت گوسفند) و 70 درصد گوشت گوساله معمولا ترکیب مناسبی برای ایجاد طعم دلچسب و آبدار شدن این غذا ایجاد می نماید. به عنوان یک نکته یاریی، اندازه گوشت برای کباب تابه ای به ازای هر نفر 150 گرم توصیه می گردد که البته شما می توانید اندازه آن را بنا به سلیقه خود افزایش دهید.

دستور پخت کباب تابه ای ساده

در آموزش طرز تهیه انواع کباب تابه ای ، ابتدا به تهیه کباب تابه ای گوشت می پردازیم. در نحوه درست کردن کباب تابه ای ، شما می توانید آن را در دو مدل سرخ شده یا آبدار بپزید که در ادامه هر دو روش را توضیح می دهیم.

کباب تابه ای ساده و خوشمزه. یک سس خوش طعم و خوش رنگ،کباب تابه ای شما را تکمیل می نماید. rبرای سرخ کردن کباب ها، اندازه کمی روغن کافی است. طعم این کباب با سس گوجه بی نظیر خواهد بود. با یک تزیین زیبا این غذای خوشمزه را سرو کنید و از طعم خوبش لذت ببرید. کباب تابه ای، یکی از خوشمزه ترین کباب های ایرانی است. این غذای خوشمزه هم با برنج هم با نان سرو می گردد.

  • مرحله اول: در ابتدای روش پخت کباب تابه ای ، پیازها را شسته و بعد از پوست گرفتن، با یک رنده دندانه میانه، به خوبی رنده کنید.
  • مرحله دوم: بعد از رنده کردن پیازها و گرفتن آب آن ها، پیاز رنده شده را در یک کاسه بزرگ ریخته و گوشت چرخ شده را اضافه کنید. ادویه ها را نیز به مخلوط گوشت و پیاز افزوده و با دست هم بزنید.
  • مرحله سوم: ورز دادن مواد را تا جایی ادامه دهید که به خوبی با یکدیگر مخلوط شده و بافت کاملا یک دستی از مواد ایجاد گردد. اگر فرصت کافی دارید، این مواد را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید؛ در غیر این صورت می توانید بدون استراحت دادن مواد، مابقی مراحل را دنبال کنید.
  • مرحله چهارم: بعد از اینکه مواد آماده شد، در یک تابه مناسب اندازهی روغن بریزید. زمانی که روغن داغ شد، مواد کباب را در فرم دلخواه، اما با قطر کم، کف تابه پهن کنید. در این مرحله کباب ها باید به خوبی سرخ شده و هر دو طرف آن ها طلایی رنگ گردد.
  • مرحله پنجم: اگر می خواهید کباب تابه ای را به حالت سرخ شده و بدون سس میل کنید، در این مرحله کار شما به سرانجام می رسد. کباب ها را در ظرف سرو قرار داده و به دلخواه تزیین کنید. در غیر این صورت ادامه این بخش را برای تهیه سس کباب تابه ای ادامه دهید.

راستی، حالا که با نحوه تهیه این غذا آشنا شدید، پیشنهاد می کنیم بلاگ شام چی درست کنم؟ را مطالعه کنید تا با انواع شام ها سبک، فوری و خوشمزه آشنا شوید.

طرز تهیه سس کباب تابه ای

برای درست کردن سس کباب تابه ای مطابق مراحل زیر پیش رفته و در نهایت سس را به کباب اضافه کنید:

  • مرحله اول: برای درست کردن سس، ابتدا دو عدد گوجه فرنگی را رنده نموده و در یک تابه با اندازهی روغن تفت دهید.
  • مرحله دوم: بعد از اینکه آب گوجه فرنگی اندکی تبخیر شد، رب گوجه فرنگی را نیز به تابه اضافه کنید و مجددا تفت دهید تا به خوبی سرخ گردد. مراقب باشید این کار را بیش از حد انجام ندهید، چراکه باعث سوختگی و تلخ شدن مزه رب خواهد شد.
  • مرحله سوم: در آخرین مرحله از طرز درست کردن کباب تابه ای ، بعد از تفت دادن رب گوجه فرنگی، ادویه ها شامل نمک و فلفل، آبلیمو و زعفران دم نموده را به محتویات داخل تابه اضافه نموده و به خوبی مخلوط کنید. در نهایت سس را به کباب تابه ای بیفزایید.

شما می توانید از سیب زمینی سرخ شده در کنار کباب استفاده نموده و آن را با نان نوش جان کنید. بعلاوه، می توانید کباب تابه ای را در کنار کته قرار دهید. ناگفته نماند که طرز تهیه کباب تابه ای شمالی نیز به همین روش است، اما باید اندکی پودر سیر یا سیر رنده شده نیز به مواد کباب تابه ای شمالی اضافه کنید.

در این بخش طرز تهیه کباب تابه ای با سیب زمینی را آموختیم؛ حال در ادامه این مطلب طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و بخار پز را آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کباب تابه ای بخارپز

در این قسمت از مقاله طرز تهیه انواع کباب تابه ای ، با نوع بخارپز کباب دیگی آشنا می شویم.

  • مرحله اول: در طرز تهیه کباب ابپز ، مراحل اولیه کاملا یکسان است. پیاز را رنده نموده و آب آن را جدا کنید. سپس گوشت، پیاز و ادویه ها را با هم ورز دهید تا بافت یکدستی ایجاد گردد و در نهایت مواد را در یخچال بگذارید.
  • مرحله دوم: در ادامه روش پخت کباب تابه ای بخارپز، یک عدد پیاز را به صورت خلالی خرد نموده و در کف تابه روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • مرحله سوم: یک عدد سیب زمینی را نیز به صورت لایه های نازک خرد کنید و روی پیازها بگذارید. همین کار را با گوجه فرنگی ها نیز انجام دهید.
  • مرحله چهارم: بعد از چیدن لایه ای مواد کباب تابه ای در تابه، وقت اضافه کردن مایه کباب است که باید به شکل دلخواه آن را فرم داده و روی لایه گوجه فرنگی قرار دهید.
  • مرحله پنجم: در ادامه سسی که از قبل آماده نموده اید را روی مواد ریخته و درب تابه را بگذارید. اجازه دهید تا کباب ها به خوبی پخته شوند، آب آن ها گرفته شده و روغن بیندازید.

به همین سادگی می توانید بدون استفاده از روغن، کباب تابه ایی آماده کنید. این روش پخت برای افرادی که رژیم دارند، انتخاب بسیار مناسبی است؛ چرا که کالری کباب تابهای آب پز به ازای هر 100 گرم عددی در حدود 110 کیلوکالری خواهد بود.

طرز تهیه کباب تابه ای در فر

برای درست کردن کباب سینی خوشمزه می توانید از فر نیز بهره ببرید.

  • مرحله اول: پس از آماده شدن مواد کباب تابه ای، آن را در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله دوم: بعد از گذشت یک ساعت، مواد را از یخچال بیرون بیاورید، کف سینی فر را چرب نموده و مواد را داخل سینی به شکل دلخواه پهن کنید.
  • مرحله سوم: اندازهی گوجه خرد شده نیز روی کباب چیده و سینی فر را با فویل آلومینیوم بپوشانید.
  • مرحله چهارم: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن نموده و 10 دقیقه منتظر بمانید تا کاملا گرم گردد. سپس کباب را به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر قرار دهید.
  • مرحله پنجم: در 10 دقیقه سرانجامی پخت، مخلوط زعفران دم نموده و اندازهی روغن را روی کباب ها بریزید.

نکته: برای خوشمزه تر شدن کباب تابه ای فوری می توانید آن را با سیب زمینی سرخ شده یا فلفل کبابی سرو کنید. راز خوشمزه شدن کباب تابه ای را به شما گفتیم؛ در ادامه نیز به آموزش طرز تهیه کباب تابه ای با سیب زمینی و گوجه می پردازیم.

نحوه درست کردن کباب تابه ای با سیب زمینی

در نحوه درست کردن کباب تابه ای با سیب زمینی رنده شده، مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: ابتدا یک سیب زمینی بزرگ را به خوبی بشویید، پوست گرفته و به صورت ریز رنده کنید.
  • مرحله دوم: آب سیب زمینی رنده شده را بگیرید و با گوشت، پیاز و ادویه به خوبی ورز دهید تا بافت یکدستی ایجاد گردد.
  • مرحله سوم: مواد را به شکل دلخواه درآورده و در تابه با روغن داغ سرخ کنید. در نهایت می توانید کباب تابه ای را با سس گوجه فرنگی و سیب زمینی سرو کنید.

در طرز تهیه کباب تابه ای با سیب زمینی و گوجه ، پس از آماده شدن کباب ها، چند عدد گوجه را داخل تابه تفت دهید. دقت داشته باشید که در زمان سرخ شدن گوجه ها، درب تابه را بگذارید تا پخته شوند؛ بعلاوه این کار از پاشیدن روغن روی گاز هم جلوگیری می نماید.

بعضی افراد نیز کباب تابه ای با سیب زمینی آب پز را تهیه می نمایند، اما در دستور پخت اصلی طرز تهیه کباب تابه ایی، از سیب زمینی خام و رنده شده استفاده می گردد. راستی، اگر از دوستداران کباب هستید، طرز تهیه کباب چنجه را نیز مطالعه کنید، چراکه طعم مجذوب کننده این کباب را از یاد نخواهید برد.

کباب تابه ای با سیب زمینی حلقه ای

کباب تابه ای با سیب زمینی حلقه ای نیز یکی از دیگر روش های تهیه کباب تابه ای مجلسی است.

  • مرحله اول: ابتدا سیب زمینی ها را به صورت حلقه ای برش بزنید.
  • مرحله دوم: در یک ظرف کمی روغن، نمک، فلفل و اندازهی سبزی معطر خشک مانند مرزه، ترخون، ریحان و پونه را ترکیب کنید.
  • مرحله سوم: برش های سیب زمینی را داخل ظرف ریخته و هم بزنید تا طعم دار شوند.
  • مرحله چهارم: در نهایت هر دو طرف سیب زمینی ها را به خوبی در روغن سرخ کنید. این سیب زمینی ها را می توانید در کنار هر نوع کباب تابه ای سرو نموده و از خوردن آن ها لذت ببرید. کباب تابه ای با سیب زمینی حلقه ای نیز بسیار خوشمزه است.

مراحل طرز تهیه کباب تابه ای با مرغ

در این قسمت از مقاله طرز تهیه انواع کباب تابه ای ، به آموزش این غذا با مرغ می پردازیم. برای کسانی که علاقه مند به خوردن گوشت قرمز یا گوشت چرخ شده گوسفندی نیستند، استفاده از مرغ در طرز تهیه کباب ماهیتابه ای راه حل خوبی است. در روش پخت کباب تابه ای مانند طرز تهیه کباب کوبیده مرغ ، به 500 گرم سینه مرغ چرخ شده احتیاج دارید که با گوشت جایگزین می گردد.

البته شما می توانید پخت کباب تابه ای مرغ در فر را نیز انجام دهید.

  • مرحله اول: به مواد کباب ماهیتابه اندکی پودر سوخاری اضافه نموده و مواد را برای یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
  • مرحله دوم: سینی فر را چرب نموده و مواد را پس از خروج از یخچال، به شکل دلخواه در سینی فر پهن کنید.
  • مرحله سوم: گوجه فرنگی ها را نیز به صورت لایه ای در بین مواد بچینید.
  • مرحله چهارم: در نهایت روی سینی را با فویل بپوشانید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه، در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد پخته گردد.
  • مرحله پنجم: بعد از خروج کباب تابه ای مرغ از فر، می توانید سس را اضافه نموده و نوش جان کنید.

پخت چلو کباب تابه ای در فر به همین روش انجام می گردد. البته طرز تهیه مرغ در ماهیتابه دوطرفه نیز امکان پذیر است؛ برای این کار پس از آماده شدن مواد کباب تابه ای، آن را در ماهیتابه دو طرفه قرار داده و با شعله ملایم گاز آماده کنید.

فوت و فن های طرز تهیه کباب تابه ای

برای اینکه کباب دیگی شما با شیوه ای کاملا حرفه ای آماده گردد، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • گوشت مخلوط گوساله و گوسفندی برترین ترکیب برای هر نوع کباب مانند کباب تابه ای و کباب مشتی اصفهانی است. در صورتی که خودتان قصد چرخ کردن گوشت را دارید، از ریزترین دهانه چرخ بهره ببرید.
  • برای تهیه کباب تابه ای، در صورت تمایل می توانید از ادویه کاری هم بهره ببرید تا بوی زهم گوشت بهتر گرفته گردد.
  • اگر دوست دارید تا کباب تابه ای شما مزه تندی داشته باشد، در ترکیب ادویه ها از فلفل قرمز بهره ببرید؛ هرچه اندازه فلفل قرمز بیشتر گردد، غذای تندتری خواهید داشت.
  • فلفل سیاه، بیشتر جنبه طعم دادن به کباب را دارد و اندازه تندی آن بسیار کم است.

روش نگهداری کباب تابه ای

برای نگهداری کباب تابه ای، آن را در ظرفی درب دار گذاشته و در یخچال قرار دهید. به آن بخش از کباب تابه ای که قصد دارید در یخچال نگهداری کنید، سس نزنید. نگهداری کباب ها بدون اضافه کردن سس، باعث افزایش ماندگاری آن ها در یخچال شده و بافت کباب تابه ای را نیز در حالت اولیه خود حفظ می نماید.

جلوگیری از خراب شدن کباب تابه ای

برای جلوگیری از خراب شدن این غذا، دقت داشته باشید که کباب تابه ای بیرون از یخچال نماند، بعلاوه ظرف نگهداری کباب ها کاملا تمیز باشد. رعایت این نکته در نگهداری دیگر انواع کباب مانند کباب کوبیده تابه ای نیز اهمیت بسیاری دارد.

حالا طرز تهیه انواع کباب تابه ای را می دانید…

در این مطلب طرز تهیه انواع کباب تابه ای مجلسی را به عنوان یک غذای لذیذ با گوشت چرخ نموده آموزش دادیم که پخت آن ها بسیار راحت بوده و زمان زیادی را از شما نخواهند گرفت. پس پیشنهاد می کنیم این غذا را با یکی از روش های بالا تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید.

البته، اگر هوس خوردن کباب تابه ای نموده اید، اما فرصت کافی برای تهیه آن نداشته یا مواد لازم برای درست کردن کباب را در دسترس ندارید، از سفارش آنلاین غذا وبلاگ ماکارون یاری بگیرید. وبلاگ ماکارون ، غذای موردنظر شما را در کمترین زمان ممکن و با برترین کیفیت به دستتان می رساند.

بعلاوه پیشنهاد می کنیم پس از یادگیری طرز تهیه این غذا با مطالعه بلاگ ناهار چی درست کنم؟ با انواع ناهارهای خوشمزه و فوت فن های آن آشنا شوید.

سوالات متداول

کباب تابه ای را با چه گوشتی تهیه می نمایند؟

در حالت معمول کباب تابه ای را با گوشت چرخ نموده تهیه می نمایند که بهتر است ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی باشد. البته کسانی که به طعم گوشت قرمز علاقه نداشته یا از مصرف آن منع شده اند، می توانند کباب تابه ای را با مرغ تهیه نمایند.

سس کباب تابه ای را چگونه درست کنیم؟

برای تهیه سس کباب، گوجه فرنگی رنده شده را در تابه تفت دهید و رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل، آبلیمو و زعفران دم نموده را اضافه کنید. در نهایت سس را روی کباب تابه ای بریزید.

آیا کباب تابه ای را در فر هم می توان تهیه کرد؟

همان طور که از نام آن تعیین است، این غذا را به طور معمول در تابه با روغن سرخ می نمایند. البته شما می توانید از فر هم برای درست کردن این غذا بهره ببرید. برای این کار کف سینی فر را چرب نموده و کباب را روی سینی پهن کنید. اندازهی گوجه روی کباب قرار داده و سینی فر را با فویل آلومینیوم بپوشانید. سپس کباب را به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد بگذارید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و آبدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و آبدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید