جیب خالی مستأجران برای تامین آورده مسکن ملی

به گزارش وبلاگ ماکارون، مسئولان پاسخ دهند علت این آورده مرحله دوم متقاضیان از بابت چیست و اداره مسکن و شهرسازی به استناد چه قانونی کسی را که آورده دوم خود را واریز نکند حذف خواهند کرد در حالی که سازمان های مربوطه به تعهد و وظیفه خود عمل نکرده اند.

جیب خالی مستأجران برای تامین آورده مسکن ملی

تامین آورده اولیه در طرح ملی مسکن حالا پس از گذشت یک ماه از زمان ابلاغ به مسئله ای مضاعف برای بسیاری از اجاره نشین ها تبدیل شده است، چرا که بیشتر مشمولان توان پرداخت این مبلغ را ندارند.

به گزارش مهر، موضوع خانه دار شدن از جمله طرح هایی است که مورد توجه دولت های مختلف قرار گرفته و در این راستا طی چندین سال دولت ها تصمیم گرفتند تا سهم سنگین مسکن را در سبد خانوار کاهش دهند.

از این رو برای برآورده کردن آرزوی تهیه مسکن جوانان دولت نهم و دهم با عنوان مسکن مهر دست به کار شدند و تهیه مسکن را برای جامعه فاقد مسکن در دستور کار قرار دادند، اما با توجه به وجود بعضی مسائل این پروژه چندان مورد استقبال مردم قرار نگرفت.

اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم تصمیم بر اجرای طرحی دیگر برای تهیه مسکن برای مردم در نظر گرفته شد، با عنوان پروژه نهضت ملی مسکن که این پروژه بنا بر خبرها یک طرحی بی نقص نشان داده می گردد ولیکن بطن قضیه چیزی مغایر با ظاهر مسئله است.

همزمان با اعلام شروع ثبت نام طرح نهضت ملی تمام مردمی که خانه نداشتند برای به دست آوردن واحدی از این خانه ها متقاضی شدند و ثبت نام خود را تکمیل کردند.

تا این جای قضیه طرح ملی مسکن کاملاً به نفع مردم در حرکت بود تا اینکه در اسفند ماه سال گذشته همزمان با هیاهوی مردم برای خرید عید پیامک واریز آورده اولیه برای ثبت نام نمایندگان ارسال شد که از طرفی خبری خوب برای خانه دار شدن محسوب می شد و از طرفی با توجه به خالی بودن جیب مردم ناراحتی و گلایه هایی در پی داشت.

جیب خالی مردم در کش و قوس برای خرید مسکن

رضا محمدی یکی از شهروندان اردبیلی با گلایه از پیامک های دریافتی واریز آورده اولیه در کمتر از یک ماه اظهار کرد: این انصاف نیست به فاصله یک ماه 80 میلیون از متقاضی دریافت کنید آن هم در این شرایط مالی و دقیقاً قبل و بعد عید که حساب بیشتر مردم خالی است.

وی اضافه کرد: اگر اجاره نشین ها می توانستند هر ماه 40 میلیون تومان پول جور نمایند منتی برای ثبت نام در طرح اقدام ملی نداشتند.

این شهروند با بیان اینکه طبق برنامه اعلام شده پس از واریز آورده اولیه به مبلغ 40 میلیون تومان ثبت نام نماینده وارد طرح می گردد و ادارات مربوطه باید زمین اعلامی را برای ساخت آماده سازی نمایند و واریزی دوم را برای پی کنی و فوندانسیون از متقاضیان دریافت نمایند، ادامه داد: درخواست واریز 2 مرحله از آورده های مردم در حالی است که مسکن و شهرسازی اردبیل برای آماده سازی شهرک طی جلسه ای که با بذر باش در بهمن ماه 1401 داشتند هیچ گونه آماده سازی انجام نشده است.

محمدی خواهان شفاف سازی در خصوص موضوع مطروحه شد و اضافه کرد: مسئولان پاسخ دهند علت این آورده مرحله دوم متقاضیان از بابت چیست و اداره مسکن و شهرسازی به استناد چه قانونی کسی را که آورده دوم خود را واریز نکند حذف خواهند کرد در حالی که سازمان های مربوطه به تعهد و وظیفه خود عمل ننموده اند.

آیا واقعاً طرح نهضت ملی مسکن برای فقراست؟

وعده ساخت مسکن یکی از مهم ترین وعده های دولت سیزدهم برای برطرف فقر و شکاف طبقات اجتماعی بوده، اما می خواهیم ببینیم آیا این وعده اگر عملی گردد می تواند به این هدف برسد؟

برای ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن آورده مالی اولیه مردم باید حدود 200 تا 400 میلیون تومان باشد که به صورت چند قسط در حدود دو الی سه سال به حساب دولت ریخته می گردد.

پس از تحویل خانه به مردم که حتی آن هم معین نیست چه زمانیست، وامی به مردم تعلق می گیرد که گفته شده از 600 میلیون تا یک میلیارد و دویست میلیون تومان است و باز هم این بازه درست معین نشده است، وقتی این سرگردانی در متولیان دیده می گردد مردم حس می نمایند هیچ مدیریتی پشت این پروژه وجود ندارد.

طبق اعلام دولت به طور میانه برای بازپرداخت این وام مردم باید ماهیانه هفت تا ده میلیون اقساط پرداخت نمایند که این مبلغ اوایل دولت معین شده و معین نیست این مبلغ در زمان تحویل ساختمان چقدر باشد؟ اگر فرضا اقساط وام ملی مسکن 10 میلیون باشد، آیا توان پرداخت این وام را دارید؟

یکی از متقاضیان مسکن در مصاحبه با خبرنگار مهر در رابطه با نبود ساز و کار معین در واریز و دریافت مبالغ آورده گفت: هر چه داشتیم فروختیم و با مصیبت 40 میلیون را واریز کردیم، اما از آن موقع تا حالا پیامک واریزی بعدی ارسال نشده است.

وی ادامه داد: با مراجعه های پی در پی به راه و شهرسازی مسئولان این نهاد در نهایت گفتند زمینی که برای شما در نظر گرفته شده بود معارض دارد و نتوانستیم مسکن را بسازیم و حالا که مسکن را به روز به ما تحویل نخواهند داد چه کسی خسارت 3 ساله ما را پرداخت خواهد نمود؟

متقاضیان با پرداخت آورده خود به ساخت واحدها یاری نمایند

در رابطه با این مشکل سعی کردیم با مسئولان راه و شهرسازی گفت وگویی انجام دهیم که متأسفانه با عدم همکاری مناسب این اداره روبرو شدیم، اما بنا بر اخبار گذشته مدیرکل راه و شهرسازی با اشاره به ارسال پیامک ها گفته است: از متقاضیان نهضت ملی مسکن که به تازگی پیامک واریز وجه را دریافت نموده اند، تقاضا داریم با پرداخت آورده اولیه به ساخت این واحدها در سریع ترین زمان یاری نمایند تا واحدها به موقع تحویل داده گردد چراکه به تناسب واریزی متقاضیان عملیات ساخت مسکن در این طرح سرعت می گیرد.

حیدری ادامه داد: به علت شرایط مالی متقاضیان ما در 2 قسط 80 میلیون تومان را قبل و بعد از عید درخواست کردیم تا واریزی را انجام دهند هر چند که در این فرآیند بعضی مسائل وجود دارد، اما منابع مورد احتیاج این طرح به وسیله خود متقاضیان و تسهیلات بانکی تأمین می گردد که با توجه به شرایط تورمی باید به سرعت ساخت این واحدها را ببینیم.

وی در خصوص قیمت تمام شده واحدهای مسکونی نیز توضیح داد: به هیچ وجه از هم اکنون نمی توان قیمت تمام شده واحدها را بیان کرد بلکه در زمان تحویل قیمت تمام شده واحد مسکونی محاسبه و به متقاضیان اعلام خواهد شد.

منبع: عصر ایران

به "جیب خالی مستأجران برای تامین آورده مسکن ملی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جیب خالی مستأجران برای تامین آورده مسکن ملی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید