رب گوجه فرنگی و تن ماهی 20 تا 150 درصد گران می گردد
به گزارش وبلاگ ماکارون، بر اساس تصمیمات جلسه ستاد تنظیم بازار کشور، از آبان سال 1400 دو محصول کنسرو ماهی تن و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت گذاری پیشینی شدند.
به گزارش اقتصاد آنلاین، به گفته فراوریکنندگان؛ تصمیمات جلسه ستاد تنظیم بازار برای قرار دادن این دو محصول کنسرو ماهی تون و رب گوجه فرنگی در فهرست کالا های مشمول قیمت گذاری پیشینی در حالی بود که، دولت کنترلی بر روی قیمت مواد اولیه فراوری این محصولات نداشت در نتیجه، با افزایش هزینه تمام شده فراوری؛ زیان فراوریکننده، از دست رفتن رقابت، کاهش کیفیت و افزایش تخلفات رخ داده است.
دستور مخبر برای خروج از قیمت گذاری پیشینی
با پیگیری های متعدد سندیکای صنایع کنسرو ایران از سال گذشته، در مورد اصلاح نحوه قیمت گذاری محصولات و خارج نمودن دو کالای کنسرو ماهی تن و رب گوجه فرنگی از شمول قیمت گذاری پیشینی، این درخواست هفته گذشته به نتیجه رسید.
در 23 خرداد ماه جاری محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در نامه ای خطاب به سرپرست وزارت صمت خواهان آن شد که، اقدام لازم در مورد تسریع در خروج کنسرو های ماهی تن و رب گوجه فرنگی از شمول قیمت گذاری پیشینی انجام گردد.
خروج از قیمت گذاری پیشینی در هفته جاری
به گفته محمد میررضوی، عضو هیأت مدیره و دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران به اقتصاد آنلاین؛ با دستور مخبر حداکثر تا چند روز آینده کنسرو های ماهی تن و رب گوجه فرنگی از شمول قیمت گذاری پیشینی خارج خواهند شد.
وی معتقد است؛ با خروح این دو کالا از قیمت گذاری پیشینی، افزایش قیمت در هفته آینده اجتناب ناپذیر خواهد بود.
میررضوی توضیح داد: افزایش قیمت به این علت است که، در چند ماهه اخیر به رغم افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه فراوری کنسرو ماهی تن و رب گوجه فرنگی، متناسب با آن قیمت این دو کالا اصلاح نشده است.
دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه از 3 تا 4 ماه گذشته تا به امروز قیمت ماهی تن و سایر مواد اولیه فراوری آن، افزایش 150 درصدی داشته است پیش بینی کرد: با حذف قیمت گذاری پیشینی، کنسرو های ماهی تن به همین نسبت با افزایش قیمت روبرو خواهد شد.
میررضوی بعلاوه پیش بینی کرد: قیمت رب گوجه فرنگی نیز دست کم 20 تا 30 درصد افزایش داشته باشند چراکه مواد اولیه فراوری این کالا نیز در این حدود افزایش قیمت داشته اند.
منبع: فرارو