طرز تهیه کیک اسفنجی پایه؛ کیک مناسب خامه کشی

به گزارش وبلاگ ماکارون، خبرنگارانـ کیک ها از جمله دسر ها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر جهان هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام هواداران خاص خود را دارند. برای تهیه هر نوع کیک خامه ای یا شکلاتی ابتدا باید یک کیک اسفنجی خوش بافت را تهیه کنید که به مقدار کافی پف نموده باشد و ارتفاع کافی را برای خامه کشی و فیلینگ داشته باشد. برای تهیه کیک اسفنجی دستور های متفاوتی وجود دارد. در این مطلب طرز تهیه یک کیک اسفنجی عالی و خوش بافت و در عین حال خوشمزه و خوش طعم همراه با آموزش فوت و فن های مربوط به تهیه هر نوع کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

طرز تهیه کیک اسفنجی پایه؛ کیک مناسب خامه کشی

مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی پایه

آرد سفید قنادی: 240 گرم

تخم مرغ: 4 عدد

شکر: 240 گرم

کره: 240 گرم

شیر: نصف لیوان

عصاره وانیل: 1 قاشق چای خوری

بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری

نمک: نوک قاشق چای خوری

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. بعلاوه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد.

2- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نگردد و این مسئله به این علت است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه 175 تنظیم نموده اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما 175 نیست و ممکن است کم تر یا بیش تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می نمایند، دست شان هست. مثلاً می دانند اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه در فری که استفاده می نمایند، این دما روی درجه 185 حاصل می گردد. اگر زیاد با فر کار ننموده اید و دمای فرتان را نمی دانید، برترین کار تهیه دماسنج فر است. همان طور که گفتیم، دمای بیش تر فر ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود 10 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

3- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. میزان گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه ها دقیق تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه ها را نمی دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.

اگر خواستید با پیمانه میزان گیری کنید، برای میزان گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می نمایند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت میزان ها دقیق نمی شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می گیرد. خیلی از افراد فکر می نمایند که وانیل و طعم دهنده ها بوی بد تخم مرغ را از بین می برد. درحالی که این فکر اشتباه است. آن چه بوی بد تخم مرغ را از بین می برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

5- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرد. همواره باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 1/3 قالب خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

6- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی ها می توانید تهیه کنید و در طرح ها و شکل های مختلف موجود است.

7- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات تان هدر می رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی کند.

8- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی بهره ببرید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت نموده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می تواند به این علت باشد که از آرد مرغوب استفاده ننموده اید.

طرز تهیه کیک اسفنجی پایه

1 ـ ابتدا کره به دمای محیط رسیده را همراه با شکر و عصاره وانیل داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و شفاف گردد؛ سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و بین اضافه کردن هر تخم مرغ سی ثانیه زمان هم زدن بدهید.

2 ـ آرد سفید را که با بکینگ پودر و نمک مخلوط و سه بار الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا داخل مایه حل گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. در آخر شیر را اضافه کنید و در حد هم زدن با لیسک هم بزنید.

3 ـ کف یک قالب 18 سانتی کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل آن بریزید. قالب کیک را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 45 دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از پخت اجازه بدهید کیک کاملا خنک گردد؛ سپس آن را از قالب جدا کنید. برای اینکه کیک اسفنجی شما آماده خامه کشی گردد، حدودا 5 تا 6 ساعت زمان ضروری است تا کیک در محیط آشپزخانه کاملا خنک گردد.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کیک اسفنجی پایه؛ کیک مناسب خامه کشی" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه کیک اسفنجی پایه؛ کیک مناسب خامه کشی" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک اسفنجی پایه؛ کیک مناسب خامه کشی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید