طرز تهیه کیک اسفنجی با آب، آب جوش، آب میوه
به گزارش وبلاگ ماکارون، کیک اسفنجی از آن دسته کیک ها است که به راحتی با روش های متفاوت می توان آن را آماده کرد. در دنیای شیرینی پزی این کیک خوشمزه را هم با فر و هم در قابلمه می توان آماده کرد. جدا از روش های متفاوت پخت کیک اسفنجی به طرز تهیه های متفاوت آن هم می توان اشاره نمود. استفاده از آب جوش یا آب میوه به جای شیر یکی از آن تفاوت ها است. کیک های اسفنجی معمولا با شیر تهیه می شوند اما در کتاب کاله می توانید طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی را هم بخوانید که با آب پرتقال آماده می گردد. اگر شیر یا آب میوه در دسترس تان نبود حتما طرز تهیه کیک اسفنجی با آب را برای مهمانی هایتان امتحان کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی با آب
- آرد یک فنجان
- شکر هفت هشتم فنجان
- بیکینگ پودر یک دوپم قاش چای خوری
- کرم تارتار یک دوم قاشق چای خوری
- تخم مرغ- زرده و سفیده جداشده شش عدد
- روغن نباتی یک سوم فنجان
- آب جوش دو قاشق غذاخوری
- عسل دو قاشق چای خوری
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک اسفنجی با آب
1. سفیده تخم مرغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی با آب احتیاج است که فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن نموده و اجازه دهید گرم گردد. حال نوبت آماده کردن سفیده تخم مرغ است. دو ظرف مناسب انتخاب کنید تا سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید. مراقب باشید ذره ای چربی از زرده وارد ظرف سفیده تخم مرغ نگردد. در ادامه سفیده تخم مرغ را به همراه تارتار که تثبیت نماینده سفیده تخم مرغ شناخته می گردد با سرعت بالا بزنید تا خوب کف کند. بعد از آن یک سوم از شکر را به آن اضافه نموده و با همان سرعت مجدد هم بزنید. این زدن باید تا جایی ادامه پیدا کند که هنگام برداشتن هم زن، سفیده از آن نیفتد. مهم نیست از هم زن دستی یا برقی استفاده می کنید مهم سرعت و پیوسته هم زدن سفیده است.
2. مخلوط زرده تخم مرغ را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی با آب احتیاج است که در یک کاسه بزرگ زرده تخم مرغ، دو سوم شکر، نمک، آب، عسل و وانیل را با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط را باید تا جایی هم بزنید که با بلند کردن لیسک، مخلوط پفی و کرمی رنگی تشکیل شده باشد. حال نصف سفیده تخم مرغ را به مخلوط اضافه نموده و به آرامی هم بزنید. کتاب کاله این امکان را به شما داده است که در صورت عدم دسترسی به آب جوش طرز تهیه کیک اسفنجی بدون شیر با پف زیاد را هم امتحان کنید.
3. مواد خشک و روغن را اضافه کنید
آرد و بیکینگ پودر را جداگانه سه بار الک کنید تا هوای اضافه آن ها گرفته گردد سپس آن را در سه مرحله به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه کردن، مخلوط را به آرامی هم بزنید. در ادامه روغن نباتی را هم به مخلوط اضافه کنید و خمیر را خوب هم بزنید. برای عصرانه هایتان می توانید طرز تهیه کیک اسفنجی عصرانه را آماده کنید که آن هم با آب جوش است.
4. سفیده تخم مرغ را اضافه کنید
حال در این مرحله از تهیه کیک اسفنجی با آب یک دوم به جای مانده سفیده تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید و به آرامی آن را هم بزنید تا خوب با یکدیگر مخلوط شوند. طرز تهیه کیک اسفنجی به روش های مختلف از فر تا قابلمه را به راحتی در کتاب کاله بخوانید.
5. مایه خمیر را در قالب بریزید
در ادامه پخت این کیک اسفنجی، قالب 15 سانتی متری را انتخاب نموده و با کاغذ روغنی کف و کناره های آن را بپوشانید. مایه خمیر را به آرامی داخل قالب بریزید و دو بار آن را به زمین بکوبید تا حباب های اضافی مایه خمیر از آن خارج گردد. زمان پخت این کیک معمولا بین 27 تا 30 دقیقه است. با گذشت این مدت زمان، تنها با فرو کردن یک خلال چوبی به مرکز کیک از پخت کامل آن می توانید مطمئن شوید. هنگام بیرون آمدن خلال چوبی هیچ مایه ای از کیک نباید به آن چسبیده باشد. در غیر این صورت اجازه دهید چند دقیقه دیگر در فر بماند. برای آشنایی با فوت و فن های این کیک خوشمزه می توانید دستور کیک اسفنجی ساده را بخوانید که همه چیز به خوبی در آن بیان شده است.
کیک را تزئین کنید
کیک را به همراه قالب از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید که برای مدتی داخل قالب بمانند تا خنک شوند. با یاری چاقویی تیز اطراف کیک را داخل قالب برش داده و به آرامی کیک را بیرون بیاورید. کیک را روی توری خنک نماینده بگذارید و زمان دهید تا کامل خنک گردد. بعد از خنک شدن این کیک اسفنجی، روی آن را با خرده میوه های فصل، خامه شکلاتی و سس شکلاتی تزئین کنید. طرز تهیه خامه شکلاتی برای روی کیک و طرز تهیه سس شکلاتی برای روی کیک را بدانید تا راحت تر کیک هایتان را برای میهمانی ها تزئین کنید.
طرز تهیه کیک اسفنجی با آب یا آب میوه را حتما امتحان کنید.
نکات تکمیلی برای پخت بهتر کیک اسفنجی با آب
طرز تهیه کیک اسفنجی با آب یا آب میوه از راحت ترین انواع کیک ها محسوب می گردد. برای پخت بهتر کیک های اسفنجی احتیاج است که نکاتی را رعایت کنید که در قالب پرسش و پاسخ در ادامه آورده شده است.
چرا کیک های اسفنجی معمولا بعد از پخت خراب می شوند؟
خراب شدن کیک های اسفنجی دلایل زیادی می تواند داشته باشد. یکی از مهم ترین دلایل آن مخلوط کردن بیش از حد تخم مرغ و شکر است که هوای زیادی وارد مایه کیک می گردد. علت دیگر خام بودن کیک این است که احتمالا احتیاج است چند دقیقه دیگر در فر بماند. دقت داشته باشید که در مراحل اولیه پخت کیک در فر را باز نکنید.
چرا کیک اسفنجی خشک است؟
مهم ترین علتی که می توان به آن اشاره نمود پخت طولانی مدت کیک است. با آن که دمای هر فر فرق دارد اما بالا بودن دمای فر می تواند یکی دیگر از دلایل آن باشد. شما می توانید به همراه قالب کیک تان یک کاسه آب در کنار آن بگذارید تا بخار آب کیک را مرطوب نگه دارد. طرز تهیه کیک ساده اسفنجی با پف زیاد را با تمام نکاتش در کتاب کاله بخوانید.
آیا کیک شکلاتی را با دستور کیک اسفنجی با آب می توان تهیه کرد؟
کیک های اسفنجی شکلاتی را با همین روش می توانید به جای شیر با آب جوش تهیه کنید. در کتاب کاله طرز تهیه کیک شکلاتی خیس و طرز تهیه کیک شکلاتی اسفنجی با پف زیاد شرح داده شده است. آن ها را برای میهمانی های خود می توانید امتحان کنید.
در طرز تهیه کیک اسفنجی جایگزین شیر چیست؟
کیک اسفنجی به روش های متفاوت تهیه می گردد و یکی از آسان ترین آن ها استفاده از آب یا آب میوه به جای شیر است. شما در فصل های مختلف با توجه به میوه های نوبرانه آن فصل در تهیه کیک می توانید از خرده های میوه و آب میوه آن هم بهره ببرید. به صورت میانگین نصف فنجان تا یک فنجان آب میوه را جایگزین آب یا شیر می نمایند. یکی دیگر از جایگزین های شیر و آب، استفاده از ماست است که همان پف و طعم فوق العاده را دارد. طرز تهیه کیک اسفنجی با ماست را در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله