طرز تهیه کماج همدانی خوشمزه بدون فر
به گزارش وبلاگ ماکارون، شما می توانید این شیرینی سنتی ایرانی را همچون دیگر کیک و شیرینی ها با فر و بدون فر و داخل تابه یا فر دست ساز تهیه کنید.
کماج همدان طعم و مزه بی نظیری دارد. این کماج خوشمزه را با یک دستور فوق العاده به شما یاد خواهیم داد تا بتوانید برای دورهمی و مهمانی های خود آن را تهیه و به همراه یک لیوان چای نوش جان کنید. برای تهیه این شیرینی نیازی به خمیرمایه ندارید و همه مواد هم به پیمانه و هم گرم گفته شده است که بتوانید به راحتی میزان گیری کنید. با وبلاگ ماکارون همراه باشید تا طرز تهیه کماج همدانی را یاد بگیرید.
مواد لازم برای تهیه کماج همدانی
- ماست سفت 136 گرم معادل 1/2 پیمانه
- بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
- شکر 100 گرم معادل 1/2 پیمانه
- سفیده تخم مرغ 1 عدد
- روغن مایع 20 گرم و روغن جامد 20 گرم معادل 1/3 پیمانه
- آرد سفید 200 گرم معادل 1.5 پیمانه
- پودر هل 1 قاشق چای خوری
- پودر زنجبیل 1 قاشق چای خوری
مواد لازم برای رومال کماج
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- زعفران غلیظ 1 قاشق چای خوری
- وانیل نوک قاشق چای خوری
طرز تهیه کماج همدانی
مرحله اول
ابتدا همه مواد را میزان بگیرید. می توانید از ترازو یا لیوان دسته دار فرانسوی برای میزان گیری بهره ببرید. سپس ماست را داخل یک کاسه بریزید و بیکنیگ پودر را به آن اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید تا ماست پفکی و کمی حجیم گردد. سفیده را از زرده تخم مرغ جدا کنید و زرده را برای رومال کنار بگذارید.
مرحله دوم
شکر و سفیده تخم مرغ و ماست را داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. سپس مخلوط روغن ها را اضافه کنید و هم بزنید. آرد را به همراه پودر هل و زنجبیل با هم مخلوط و سه بار الک و به مواد اضافه کنید. حالا مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید تا خمیر جمع گردد. اصلا نیازی نیست خیلی مواد را هم بزنید.
مرحله سوم
حالا باید مواد کماج را داخل یک قیف یک بارمصرف بریزید یا از ظرف سس برای ریختن خمیر استفاده نمایید. داخل تابه مورد نظر که کاغذ روغنی انداختید از مواد کماج به میزان دلخواه بریزید. حتما باید با فاصله باشند. سپس دست را در آرد بزنید و کماج را به قطر 1 سانت پهن کنید. این شیرینی را در کنار فالوده کرمانی خنک هم می توانید نوش جان کنید.
مرحله چهارم
برای پخت در فر نیز باید همین کار را در سینی فر انجام دهید. حالا با یاری یک ماسوره یا چنگال روی خمیر طرح بزنید. زرده تخم مرغ و وانیل و زعفران را با هم ترکیب کنید و با یاری یک برس یا قلم مو روی کماج را رومال کنید و به دلخواه کنجد بپاشید. در تابه را دم کنی بگذارید و روی شعله پخش کن قرار دهید. 25 دقیقه بگذارید تا کماج بپزد. برای پخت در فر نیز فر را از قبل گرم کنید و به مدت 15 دقیقه با دمای 220 بگذارید تا بپزد.
نکات کلیدی در تهیه کماج همدانی
- می توانید در سرانجام گریل فر را روشن کنید تا سطح آن طلایی گردد.
- باید تابه مورد نظر را با شعله پخش کن روی حرارت قرار دهید و 15 دقیقه گرم کنید.
- مواد را ورز ندهید وگرنه به روغن می افتد.
- ماست چکیده و غلیظ باشد.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای بیشتر از آشپزی با این ترفندهای آشپزی در مهمانی بدرخشید را بخوانید.
منبع: پیام دلتا