وقتی بازگشایی تئاتر، پُرزیان تر از تعطیلی آن است
به گزارش وبلاگ ماکارون، رییس انجمن صنفی تماشاخانه های ایران می گوید: اگر ابهام های اجرایی دستورالعمل وزارت ارشاد درباره بازگشایی تئاترها برطرف نشود، شاید تعطیلی سالن های نمایشی کم ضررتر از بازگشایی آنها باشد.
پس از انتشار اطلاعیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بازگشایی سالن های تئاتر، سینما و کنسرت های موسیقی، بعضی از هنرمندانی که نمایش هایشان روی صحنه بود و به دلیل کرونا اجرایشان متوقف شد، گفتند این اطلاعیه مسائل زیادی دارد از جمله اینکه سلامت گروه اجرایی در آن لحاظ نشده است.
شاهین چگینی - رییس انجمن صنفی تماشاخانه های ایران - نیز از زاویه ای دیگر به این موضوع می نگرد.
او درباره بازگشایی مجموعه های خصوصی تئاتر به وبلاگ ماکارون می گوید: پس از صدور اطلاعیه وزارت ارشاد، با آقای آشنا، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی صحبت کردم و ایشان گفت تا یکی دو روز آینده با هماهنگی وزارت ارشاد و وزارت بهداشت، پروتکل های بهداشتی، به سالن های نمایشی ابلاغ می شود.
چگینی ادامه داد: بر اساس این صحبت، قرار است تجهیزات بهداشتی تا دو سه ماه آینده با حمایت دولت در اختیار سالن ها قرار بگیرد که این برای ما خبری خوش است؛ زیرا تهیه این اقلام برای تماشاخانه های خصوصی، هزینه بر خواهد بود.
مدیر تماشاخانه مشایخی درباره حمایت مالی از سالن های خصوصی تئاتر توضیح داد: همچنان پیگیر دریافت این حمایت ها هستیم و به آقای آشنا هم گفته ام که بازگشایی سالن ها عملا مسئله ای را از ما حل نمی کند زیرا اگر قرار باشد نیمی از ظرفیت سالن خالی بماند، شاید گروه های نمایشی و سالن ها تمایلی به فعالیت نداشته باشند چون به هر حال این شرایط، تبعاتی برای هر دوی ما دارد.
چگینی یادآوری کرد: اگر سالن ها باز شوند، بسیاری از کسانی که به دنبال مطالبات شان هستند، حتما پیگیری خواهند کرد و این در حالی است که ما هنوز هیچ حمایتی دریافت نکرده ایم و هیچ چشم انداز روشنی هم نداریم که بتوانیم جوابگوی آنان باشیم.
او اطلاعیه فعلی وزارت ارشاد را مبهم دانست و اضافه نمود: باید جزییات این طرح مشخص شود چون اگر قرار است تئاترها از اول تیر بازگشایی شوند، باید در فرصت کوتاه باقی مانده کار کارشناسی انجام دهیم تا دوباره در عمل اجرا شده قرار نگیریم.
رییس انجمن صنفی تماشاخانه های ایران در پاسخ به این پرسش که آیا بعد از انتشار اطلاعیه وزارت ارشاد، گروه های نمایشی تمایلی به اجرا نشان داده اند و آیا پیگیر اجرا شده اند؟ گفت: سالن ها مشغول رایزینی با گروه ها هستند ولی آنان نیز همان پرسش هایی را که ما درباره ابهامات این اطلاعیه داریم، دارند و سوال همه این است که با زیان ناشی از خالی ماندن نیمی از ظرفیت سالن چه باید کرد. بنابراین اگر شرایط همچنان مبهم بماند، با تعطیلی سالن کمتر ضرر می کنیم. در حال حاضر هم گروه ها منتظر مشخص شدن شرایط قراردادها هستند.
چگینی اضافه نمود: با توجه به دستوری بودن این بخش نامه، منطقی است که وزارت ارشاد خود پای ضررش بماند و زیان ناشی از ظرفیت خالی سالن را جبران کند. پیش از این هم در جلساتی که با آقای آشنا داشته ایم، ایشان هم این مساله را پذیرفته اند ولی این موضوع باید به قطعیت برسد تا بعد بتوانیم درباره شکل قرارداد گروه ها و دیگر جزییات به نتیجه برسیم.
او همچنین ابراز امیدواری کرد مبلغی که قرار بوده به حمایت از تماشاخانه های خصوصی تعلق بگیرد، زودتر پرداخت شود.
چگینی در این زمینه گفت: بارها اعلام شده که انجام این حمایت به تایید همه مسئولان مربوط رسیده و مبلغ آن از نهادی خارج از وزارت ارشاد تامین شده است ولی ظاهرا همچنان در پیچ و خم اداری است که امیدواریم زودتر به دست تماشاخانه های خصوصی برسد تا به کار آنها بیاید چون تا به حال هم این پرداخت، خیلی زمان بر شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا