کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر با این دو رژیم غذایی

به گزارش وبلاگ ماکارون، محققان دریافتند سالمندان با یکی از دو الگوی غذایی سالم، یعنی رژیم غذایی مدیترانه ای و MIND، پلاک های مغزی کمتری داشتند؛ پلاک های مغزی، توده های پروتئین غیرطبیعی که نشانه بیماری آلزایمر است، هستند.

کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر با این دو رژیم غذایی

در واقع، افرادی که بالاترین نمرات را در پیروی از رژیم های غذایی مدیترانه ای یا MIND داشتند، مغزشان تا 18 سال جوان تر از همتایان خود بود که بیشتر از رژیم غذایی برگر و سیب زمینی سرخ نموده پیروی نموده بودند.

به گفته محققان، این یافته ها ثابت نمی نماید که اسفناج و ماهی از زوال عقل جلوگیری می نمایند. اما آن ها به شواهدی اضافه می نمایند که تغذیه سالم را با پیری کُندتر مغز مرتبط می نماید.

پوجا آگاروال، محقق اصلی از دانشگاه راش شیکاگو، می گوید: نتایج هیجان انگیز است، زیرا حتی یک تغییر ساده در رژیم غذایی نیز می تواند تفاوت اساسی ایجاد کند.

بر اساس یافته ها، افراد مسن تری که مثلاً یک فنجان سبزیجات برگ دار در روز می خورند، در مقایسه با همسالان خود که از کلم پیچ و اسفناج دوری می نمایند، مغزی چهار سال جوان تر دارند.

هر دو رژیم مدیترانه ای و MIND قبلاً با زوال ذهنی کُندتر و خطر کمتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط بوده اند. اکنون یافته های تازه رژیم های غذایی را به کاهش علائم عینی آلزایمر مرتبط می نماید یعنی پلاک هایی که سال ها قبل از ظاهر شدن علائم زوال عقل در مغز تشکیل می شوند.

رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی که با خطرات کمتر بیماری قلبی و سکته مرتبط است به طور کلی سرشار از ماهی، روغن زیتون، سبزیجات، لوبیا، آجیل و غلات غنی از فیبر است.

رژیم MIND هم بسیار شبیه رژیم غذایی مدیترانه ای است، اما بر مصرف سبزیجات سبز برگ و انواع توت ها بیش از سایر سبزیجات و میوه ها تاکید دارد.

به گفته محققان دانشگاه راش، هر دو رژیم غذایی سرشار از غذا های گیاهی هستند که دارای مواد مغذی و شیمیایی مختلفی هستند که می توانند التهاب را در بدن کاهش دهند و از سلول ها در برابر آسیب محافظت نمایند.

هر دوی این رژیم ها به خاطر تاکید بر عدم مصرف گوشت قرمز، قند و غذا های بسیار فرآوری شده، قابل توجه هستند.

یافته های تازه بر اساس کالبد شکافی بافت مغز 581 شرکت نماینده در مطالعه طولانی مدت راش در خصوص حافظه و پیری است. هنگامی که آن ها وارد مطالعه شدند، معمولاً در اوایل دهه 80 زندگی خود، رضایت دادند که مغز خود را پس از مرگ اهدا نمایند.

هر سال، شرکت نمایندگان در مطالعه پرسشنامه های دقیق رژیم غذایی را تکمیل می کردند. تیم آگاروال از این اطلاعات برای دادن امتیاز رژیم غذایی مدیترانه ای و MIND به هر یک از 581 شرکت نماینده متوفی استفاده کرد. هرچه عادات غذایی آن ها بیشتر شبیه به آن رژیم ها بود، نمرات بالاتری دریافت کردند.

به طور کلی، محققان دریافتند، شرکت نمایندگانی که بالاترین امتیاز را در غذا خوردن به سبک مدیترانه ای کسب کردند، مغز هایی داشتند که بر اساس تجمع پلاک، 18 سال جوان تر از شرکت نمایندگانی بود که کمترین امتیاز مدیترانه ای را داشتند. وقتی نوبت به نمرات MIND می رسید، تفاوت ها مشابه، اما تا حدودی کوچک تر، بود.

منبع: فرارو

به "کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر با این دو رژیم غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهش ریسک ابتلا به آلزایمر با این دو رژیم غذایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید