خصوصیات نوزاد سه ماهه

به گزارش وبلاگ ماکارون، رشد نوزاد سه ماهه چگونه است؟ در ادامه با مراحل رشد نوزاد سه ماهه آشنا خواهید شد.

خصوصیات نوزاد سه ماهه

رشد نوزاد سه ماهه از لحاظ ذهنی

کودک شما آغاز به درک بدن خود نموده و به انگشتان خود نگاه می نماید و آن ها را به طور ارادی تکان می دهد. وقتی با او صحبت می کنید با واکنش های متنوعی مانند تکان دادن سر، لبخند زدن، حرکات دهان، صدا در آوردن، جیغ زدن و کار های دیگر خوشحالی خود را نشان می دهد و بدن خود را نیز با هیجان به حرکت در می آورد.

فعالیت هایی در جهت رشد ذهنیبا واکنشی نمایشی و اغراق آمیز به تمام رفتار های کودک پاسخ دهید.

شعر های بچگانه را با ادا و اطوار برای او بخوانید.

از بازی های جسمی ساده مانند تکان های ملایم، خم کردن زانو، کشیدن دست و غلغلک دادن پا ها بهره ببرید.

اسباب بازی های کوچک و محکمی با وزن ها و جنس های مختلف به او بدهید که بتواند آن ها را بگیرد و دستکاری و لمس کند.

تمرینشادی خود را به او نشان دهید. تمام رفتار های کودک را، اعم از حرکات، ژست ها و ابراز احساساتی که نشان می دهد، با حرکاتی اغراق آمیز که نشان دهنده خوشحالی تان باشد، پاداش دهید.

رشد نوزاد سه ماهه از لحاظ جابجایی حرکتیاکنون نوزاد شما می تواند در حالت دمر، سر خود را دائما بالا نگه دارد و اگر او را به حالت نشسته یا تکیه داده قرار دهید، به ندرت سرش می افتد.

فعالیت هایی در جهت رشد جابجایی حرکتیبرای تقویت بیشتر عضلات گردن و شانه کودک، گاهی که به پشت خوابیده است، او را به صورت بازی به حالت نشسته درآورید.

برای اینکه او را تشویق کنید دست خود را دراز کند، هنگامی که به رو خوابیده است، اشیا نرم را در مقابل او قرار دهید. با این مانور او یاد می گیرد، وزن خود را روی یک دست بیاندازد و دست دیگر خود را دراز کند.

تمرینبازی های تقویت عضلات. با خواباندن کودک به پشت و کشیدن آرام او به حالت نشسته، با کودک خود بازی کنید. به چشمانش نگاه کنید و بگویید دالی. این کار را تا جایی که دوست دارید تکرار کنید.

رشد نوزاد سه ماهه از لحاظ مهارت های دستیبازتاب چنگ زدن کودک شما از بین رفته است. او اغلب دست هایش را باز نگه می دارد و به آن ها نگاه می نماید. اگر جغجغه در دستش بگذارید آن را می گیرد و حتی چند دقیقه نگه می دارد. به نظر می رسد دوست دارد چنگ بزند.

فعالیت هایی در جهت رشد مهارت های دستیبرای تقویت و تکامل نحوه چنگ زدن او جغجغه به دستش بدهید.

در حالیکه به پشت خوابیده است و می تواند دست هایش را ببیند، با انگشتانش بازی کنید.

چیزی را در اختیار او بگذارید که بتواند به آن نگاه کند. فرفره و اسباب بازی های مختلفی را بالای تخت آویزان کنید یا در میان تخت یا کالسکه اش بگذارید تا به آن ها دست بزند.

کاری کنید که احساس های مختلف را تجربه کند. مثلا دست هایش را هنگام استحمام به آب بزنید و اسباب بازی هایی با جنس های مختلف به او بدهید.

تمرینچیزی بدهید که در دست بگیرد. یک جغجغه در دستان کودک بگذارید و آن را چندبار تکان دهید. جنس و صدای جغجغه کنجکاوی کودک را تحریک می نماید.

رشد نوزاد سه ماهه از لحاظ اجتماعیکودک شما سرش را به طرف صدای شما می چرخاند و به شما لبخند می زند. او خشنودی خود را با لبخند زدن، لگد زدن با پا و حرکت دادن دستانش نشان می دهد.

فعالیت هایی در جهت رشد اجتماعیبسیاری از برداشت های اولیه کودک شما از دنیا به وسیله تغذیه با شیشه یا پستان، به دست می آیند. هنگام تغذیه با او تماس چشمی برقرار کنید تا ضمن احساس خوشایند شیر خوردن، ارتباط اجتماعی را نیز تجربه کند.

اگر شما با توجه، محبت، در آغوش گرفتن، آرامش بخشیدن و صدا های آرامش بخش به کودکتان پاسخ دهید، او یاد می گیرد که مهربان بودن پاداش دارد. اگر به کودک لبخند بزنید، او هم در پاسخ و به عنوان سلام، لبخند می زند.

تمرینهنگام تغذیه ارتباط چشمی برقرار کنید. از زمان تغذیه برای نزدیکی جسمانی بهره بگیرید. کودک را نزدیک خود بگیرید، به چشمانش نگاه کنید و آرام با او حرف بزنید.

مراقب باشید!بروز هر یک از نشانه های زیر، بدلیل تاخیر در رشد نوزاد سه ماهه است. در صورت مشاهده هر یک از موارد به پزشک مراجعه کنید.

نوزاد به چهره های آشنا لبخند نمی زند. اگر کودک به چهره پدر و مادر واکنشی نشان نمی دهد و نگاهی خالی از احساسات به آن ها می نماید، ممکن است ناشی از تاخیر در رشد او باشد.

صدایی از خود در نمی آورد. در این زمان نوزاد بایستی صدا هایی مانند غان و غون از خود در بیاورد.

سرش به سمت جلو یا عقب می افتد. در ماه سوم تولد، نوزادان کنترل سر خود را به دست می آورند. اگر نوزاد هنوز این توانایی را به دست نیاورده، نشانی از تاخیر در رشد اوست.

نمی تواند چیزی را در دست نگه دارد. نوزاد باید در این سن، توانایی چنگ زدن، نگه داشتن اجسام در دست و کوشش برای به دست آوردن اجسام را کسب کند.

حرکت اجسام و صدا ها را دنبال نمی نماید. در ماه سوم نوزاد می تواند حرکت های دایره ای و نیمه دایره ای اجسام را دنبال کند. هم چنین به صدا های پیرامون خود واکنش نشان می دهد.

بازی های مناسب رشد نوزاد سه ماههزمان زیادی را به خوابیدن نوزاد روی شکم (tummy time) اختصاص دهید. این حرکت موجب تقویت عضلات بدن، از بازو ها تا شکم، می گردد. تقویت عضلات باعث می گردد نوزاد بتواند حرکت خزیدن را انجام دهد.

هنگامی که روی شکم خوابیده است، بازی هایی با او کنید تا گردنش را بالا بگیرد.

با کودک در طول روز تعامل داشته باشید. تعامل و مکالمه روزانه باعث تقویت حس شنوایی و بهبود مهارت های اجتماعی نوزاد می گردد.

از واژه ها برای شرح دادن فعالیت های روزانه بهره ببرید. مثلا هنگامی که برای کودک کتاب می خوانید، واژه های کتاب و خواندن را برای او تکرار کنید. شاید برای اولین بار منظورتان را نفهمد، اما به مرور زمان معنای واژه هایی که به صورت روزانه تکرار می کنید را در می یابد.

در مقابل کودک بازی هایی انجام دهید که او دنبال کند. یک ماشین اسباب بازی را به یک نخ ببندید و حرکت دهید یا یک قطار اسباب بازی را به حرکت درآورید. این بازی ها حس دنبال کردن اشیا را در کودک تقویت می نماید.

برای جلب توجه او صدا های مختلف از خود در بیاورید. بازی های صدا دار، مانند تکان دادن جغجغه یا حرف زدن با نوزاد از دو طرف سر، موجب تقویت حس شنوایی نوزاد می گردد.

برنامه روزانه منظمی برای بازی با کودک مشخص کنید تا توانایی های او رشد یابند. به خاطر داشته باشید، هر نوزادی رشد متناسب با خود را دارد و همه نوزادان در یک زمان خاص، توانایی ها و مهارت ها را به دست نمی آورند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "خصوصیات نوزاد سه ماهه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خصوصیات نوزاد سه ماهه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید