درمان نفخ شکم با روش های خانگی

به گزارش وبلاگ ماکارون، درمان نفخ شکم به روش سنتی و دارویی امکان پذیر است. یبوست و عادت ماهانه علت نفخ شکم هستند. برای نفخ شکم و درمان آن می توان کرفس استفاده کرد.

درمان نفخ شکم با روش های خانگی

درمان نفخ شکم

به تجمع گاز در دستگاه گوارش که با بادکردن و آروغ زدن همراه است نفخ شکم گفته می شود. نفخ شکم از نشانه های سوء هاضمه است و معمولاً بر اثر خوردن برخی غذاها که بادزا و نفخ آورند پدید می آید. این عارضه یکی از شکایات شایع گوارشی در افراد است که در زنان بیشتر از مردان بروز پیدا می کند. همچنین گفته می شود که حدود 20٪ از افراد در سنین 93-65 سالگی از اتساع شکم به دنبال نفخ رنج می برند. در ادامه همراه وبلاگ ماکارون باشید.

علائم نفخ شکم

  • احساس سفت و پر بودن کامل شکم
  • باد کردن شکم
  • دفع گاز از دستگاه گوارش

علت ایجاد نفخ شکم

بلعیدن هوا که می تواند به خاطر تند غذا خوردن و نجویدن درست غذا رخ دهد و گاز ناشی از تجزیه غذای هضم نشده که علت آن عدم هضم برخی از قندها در روده کوچک و ایجاد گاز بخاطر واکنش آن ها با برخی باکتری های بی ضرر در روده عظیم است، دو عامل اصلی در ایجاد نفخ شکم هستند.

عوامل دیگری که باعث بروز نفخ شکم می شوند شامل موارد زیر است:

  • یبوست: این مشکل عموما باعث نفخ شده اما عموما میزان گاز را افزایش نمی دهد.
  • ریفلاکس معده به مری: بازگشت غذا و اسید معده از معده به مری
  • داروها یا مکمل های دارویی: انواع مختلف داروها و همچنین مکمل ها می توانند باعث ایجاد باد معده گردند.
  • بیماری های خاص: همچون بیماری سرطان تخمدان، بیماری کرون یا سندرم روده تحریک پذیر.
  • تغییرات در سطح هورمونی: این مورد بیشتر در خانم ها و بخصوص قبل از دوران قاعدگی رخ می دهد.
  • خوراکی: خوراکی هایی که باعث نفخ شکم می شوند شامل: سیر، موسیر، پیاز، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، کنگر فرنگی، بروکلی، کلم، گل کلم، تره فرنگی، تربچه، شلغم و…

مواد غذایی طبیعی برای درمان و برطرف نفخ شکم

کرفس: کرفس علاوه بر تنظیم فعالیت روده و شکم، به علت داشتن خاصیت دفع مایعات می تواند باعث کاهش گازهای معده شود. کرفس منبع غنی آب و مواد دفع سموم است، که باعث دفع سموم بدن نیز می شود. خیار، کدو و جعفری نیز از دیگر سبزیجاتی هستند که باعث دفع مایعات بدن می شوند.

نکته: بهتر است قبل از مصرف سبزیجات آن ها را بپزید. پختن کرفس و سبزیجات دیگر باعث شکسته شدن ساختمان فیبر آن می شود و همین امر سبب هضم آسان تر آن می شود.

لیمو به همراه آب: لیمو به طور طبیعی دارای خاصیت دفع آب از بدن است. شما می توانید آب لیمو را به مقداری آب ولرم اضافه نموده و میل کنید. با این کار میزان نمک محلول در بافت های بدن نیز کاهش می یابد. فقط حواستان باشد که شربت را حتماً با لیوان میل کنید، نه با نی. زیرا نی باعث ورود هوای اضافی به معده می شود.

مخلوط لیمو، خیار، هندوانه و رزماری: نفخ، تعادل بین سدیم و پتاسیم موجود در بدن است. برای کاهش و برطرف نفخ شکم می توانید از مخلوط لیمو، خیار، هندوانه و رزماری بهره ببرید. این مخلوط به شدت مایعات اضافی و سموم بدنتان را دفع می کند.

عدس و لوبیا: عدس منبع غنی از فیبر است که باعث هضم راحت تر غذا می شود. لوبیا نیز منبع غنی از پتاسیم و فیبر است.

ماست: ماست غذایی از پیش هضم شده است که به خاطر فرایند اجرا شده در فرایند تهیه آن، باعث می شود که به محض ورود به بدن، جذب بافت ها شود. همچنین ساختمان شکر موجود در شیر، زمانی که به ماست تبدیل می شود کاملاً می شکند و این امر از بروز نفخ و گاز معده جلوگیری می کند. به همین علت است که به افرادی که دچار نفخ شکم می شوند توصیه می شود که به جای شیر از ماست استفاده کنند. پیشنهاد می شود در کنار هر وعده غذاییتان از ماست بهره ببرید تا همیشه از خاصیت های آن بهره مند شده و غذایتان راحت تر هضم شود.

درمان دارویی نفخ شکم

داروهای حاوی زغال که در داروخانه ها موجود است با جذب گازهای درون دل و روده یاری به بهبود نفخ معده می کنند. البته قبل از مصرف این داروها با پزشکتان مشورت نمایید چرا که این دارو ها ممکن است مواد لازم سایر دارو ها را نیز جذب نماید. پروبیتیک ها نیز در برخی از افراد یاری به کاهش باد شکم می کند. ریفاکسیمین (داروی آنتی بیوتیکی) که برای درمان اسهال مصرف می شود، روی باد شکم نیز تاثیر گذار است.

نکته: در صورت مشاهده علائم زیر به همراه نفخ شکم حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • درد شکم
  • مشاهده خون در مدفوع یا داشتن مدفوع سیاه و قیرمانند
  • اسهال
  • سوزش سردل که بدتر می شود
  • تهوع
  • کاهش وزن
منبع: پیام دلتا

به "درمان نفخ شکم با روش های خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان نفخ شکم با روش های خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید