2 مدل طرز تهیه آش دوغ کردستان سنتی و خوشمزه با نکات طلایی
به گزارش وبلاگ ماکارون، در طرز تهیه آش دوغ کردستان برخلاف آش دوغ شهرهای دیگر از ترکیب برنج و بلغور گندم در کنار هم استفاده می گردد. شما فوت وفن طرز تهیه آش دوغ خانگی اصیل و خوشمزه کردستان را بلد هستید؟ در این مقاله از در می توانید با طرز تهیه آش دوغ کردستان و فوت و فن های درست کردن این آش خوشمزه خانگی آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص طرز تهیه آش دوغ کردی پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه آش دوغ کردستان
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت: 90 دقیقه
کالری 100 گرم آش دوغ کردستان: حدود 118 کالری
مواد لازم برای تهیه آَش دوغ کردستان
- دوغ محلی ترش: 8 لیوان فرانسوی دسته دار
- سبزی آش: نیم کیلوگرم
- نخود آبگوشتی: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- برنج: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- بلغور گندم: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه آش دوغ کردستان
روش پخت آش دوغ کردی با طرز تهیه و کاملا فرق دارد. در این آش از ترکیب نخود آبگوشتی، بلغور گندم و برنج استفاده می گردد. در ادامه می توانید با طرز تهیه آش دوغ سنتی و خوشمزه کردستان آشنا شوید.
مرحله اول؛ خیساندن نخود و بلغور
در اولین مرحله از طرز تهیه آش دوغ کردستان باید نخود را در یک کاسه آب بریزید و برای 1 روز آن را بخیسانید. در این فرصت چندین بار آب نخودها را عوض کنید تا نفخ آن ها کاملا گرفته گردد. همین کار را برای بلغورها نیز انجام دهید و آن ها را نیز در یک ظرف جداگانه برای چند ساعت بخیسانید تا برای پخت آش آماده شوند.
شما در صورت تمایل می توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم؛ آماده کردن سبزی آش
در این مرحله باید سبزی آش را پاک کنید و ساقه های بلند سبزی ها را جدا کنید. سپس سبزی ها را با آب فراوان بشویید و به صورت یکدست خرد کنید و در یک ظرف کنار بگذارید.
مرحله سوم؛ پختن بلغور گندم و نخود
در این مرحله از طرز تهیه آش دوغ کردی باید بلغور گندم و نخود را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. مقدار آب باید به مقدار ای باشد که حدود 3 بند انگشت بالاتر از مواد را بپوشاند. شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و 20 دقیقه صبر کنید تا بلغور و نخود نیم پز شوند.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن برنج و سبزی به آش
در این مرحله از طرز تهیه آش دوغ خانگی اصیل و خوشمزه کردستانی باید برنج و سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید. سپس نیم ساعت صبر کنید تا همه مواد به خوبی پخته شوند. برای تهیه و به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می توانید همین حالا خرید خود را از فروشگاه های زنجیره ای انجام دهید.
مرحله پنجم؛ جوشاندن دوغ و تخم مرغ
بعد از این که همه مواد به خوبی پختند، باید دوغ را در یک قابلمه بزرگ بریزید. سپس یک عدد تخم مرغ به آن اضافه کنید. شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و ترکیب دوغ و تخم مرغ را مدام هم بزنید تا آغاز به جوشیدن کند. سپس سایر مواد آش در قابلمه دیگر را به این قابلمه اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های بخرید.
مرحله ششم؛ آماده کردن آش دوغ کردی
بعد از این که همه مواد آش دوغ کردستانی را با هم ترکیب کردید، نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید و سپس به مدت 40 دقیقه آش را هم بزنید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد. به خاطر داشته باشید که هم نزدن آش در این مرحله موجب ته گرفتن آن می گردد.
مرحله هفتم؛ تزیین آش دوغ کردی
مقدار نمک و فلفل آش دوغ کردی را بچشید و بعد از این که آش به غلظت مناسب رسید و آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. سپس آش را در ظرف مورد نظر بریزید و در نهایت آن را با مقداری نعناع داغ یا شوید خشک و نعناع داغ شده تزیین کنید.
در صورت تمایل می توانید، و انواع مثل و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های همیشه تخفیف بخرید.
طرز تهیه آش دوغ بیجار
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
مدت زمان پخت آش دوغ بیجار: 2 ساعت
مواد لازم برای تهیه آش دوغ بیجار
- برنج نیم دانه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- تخم مرغ: 2 عدد
- سیر: 2 بوته
- تره: 200 گرم
- گشنیز: 200 گرم
- نعناع: 100 گرم
- نخود: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
- ماست چکیده: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه آش دوغ بیجار
بیجار یکی از شهرهای کردستان است که مردم این شهر آش دوغ را به روش متفاوتی آماده می نمایند. این آش با استفاده از ماست چکیده و سبزیجات معطر و سیر تهیه می گردد و طعم فوق العاده ای دارد. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن آش دوغ بیجار کردستان آشنا شوید.
مرحله اول؛ پختن نخود
در اولین مرحله از طرز تهیه آش دوغ بیجار باید نخود را برای یک شبانه روز بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید. سپس آن را در قابلمه بریزید و همراه با آب بپزید.
مرحله دوم؛ درست کردن دوغ
در این مرحله باید ماست چکیده را با 1 لیتر آب ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا ماست کاملا در آب حل گردد. سپس دوغ را داخل یک قابلمه تمیز بریزید و تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا دوغ آغاز به جوشیدن کند. در این مرحله باید مدام ترکیب تخم مرغ و دوغ را هم بزنید.
مرحله سوم؛ اضافه کردن سایر مواد به آش
بعد از این که دوغ آغاز به جوشیدن کرد؛ باید سبزیجات خرد شده را همراه با نخود پخته شده و برنج نیم دانه به آش اضافه کنید. مواد را مدام هم بزنید تا برنج کاملا بپزد و آش شما به غلظت مناسب برسد. می توانید سبزی آش را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های بخرید.
مرحله چهارم؛ سرو کردن آش دوغ
بعدازاینکه آش به غلظت مناسب رسید، مقداری نمک و فلفل به آش اضافه کنید. بعد از آماده شدن آش باید سیرها را خرد کنید و در روغن سرخ کنید. سپس آش را در ظرف مورد نظرتان بریزید و با سیر سرخ شده و پیاز داغ تزیین کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع از جمله ،، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه آش دوغ کردستان
*در طرز تهیه آش دوغ کردستان بهتر است از برنج نیم دانه بهره ببرید تا آش شما سریع تر آماده گردد.
*سبزی آش مورد استفاده در آش دوغ کردستان، تره، گشنیز و نعناع است.
*خیساندن نخود و بلغور هم نفخ آن ها را می گیرد و هم موجب می گردد تا سریع تر پخته شوند.
*اضافه کردن تخم مرغ به دوغ از بریده شدن دوغ در آش جلوگیری می نماید.
*در صورت تمایل می توانید مقداری اسفناج خرد شده نیز به سبزی آش اضافه کنید.
*در طرز تهیه آش دوغ سنتی کردستان باید از دوغ محلی و ترش بهره ببرید تا آش شما خوشمزه تر گردد.
*بعضی افراد برای غلیظ شدن آش دوغ کردستان مقداری آرد به آن اضافه می نمایند. برای این کار باید آرد برنج را در یک ظرف با آب سرد ترکیب کنید و سپس آن را در مراحل انتهایی پخت آش در آن بریزید و خوب هم بزنید.
*اضافه کردن مقداری به آش دوغ کردستان طعم بی نظیری می بخشد.
*در صورت تمایل می توانید این آش را با نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
*اگر دوست دارید رنگ آش شما کمی متمایل به زرد باشد، می توانید مقدار کمی زردچوبه به آش اضافه کنید.
*به خاطر داشته باشید که در مراحل پخت آش دوغ کردی شعله گاز باید روی حرارت ملایم تنظیم گردد تا آش ته نگیرد و نسوزد.
*برای طرز تهیه آش دوغ کردی باید سبزی آش را به صورت یکدست و نسبتا درشت خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دوغ قزوین به روش سنتی
سوالات متداول
چرا در طرز تهیه آش دوغ کردی از تخم مرغ استفاده می گردد؟
تخم مرغ از بریده شدن دوغ جلوگیری می نماید و به افزایش غلظت آش دوغ و بعلاوه بهتر شدن طعم آن یاری می نماید.
طرز تهیه آش دوغه وا کردی چگونه است؟
طرز تهیه آش دوغه وا کردی یا آش دوخوا کردستان درست مثل آش دوغ کردستان است. این آش در کردستان و کرمانشاه به این سبک طبخ می گردد.
آش دوغ مهاباد چگونه طبخ می گردد؟
مهاباد یکی از شهرهای کردنشین آذربایجان غربی است که در طرز تهیه آش دوغ این شهر از ماست محلی، سیر، کنگر، نخود، سبزی آش، برنج، بلغور گندم و سبزی های کوهی و محلی استفاده می گردد.
منبع: افق کوروش