طرز تهیه شور کلم و خیارشور خوشمزه به روش بازاری
به گزارش وبلاگ ماکارون، کلم شور و خیارشور از خوشمزه ترین انواع شور خانگی هستند و معمولاً ترکیب این دو با هم طعم بی نظیری در شور دارد. استفاده از سیر و ساقه کرفس در طرز تهیه شور کلم و خیارشور موجب می گردد تا این شور خانگی بسیار لذیذتر گردد. بعضی افراد نیز برای خوشمزه شدن و خوشرنگ تر شدن شور از کمی هویج در آن استفاده می نمایند. در این مقاله از در می توانید با طرز تهیه شور خانگی با گل کلم و خیار شور آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص طرز تهیه گل کلم شور خوشمزه با خیار پاسخ خواهیم داد.
طرز تهیه شور کلم و خیارشور خانگی
مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
کالری هر 100 گرم شور کلم و خیارشور: حدود 28 گرم
مواد لازم برای تهیه شور گل کلم و خیار
- گل کلم: 2 کیلوگرم
- سرکه سفید: 4 قاشق غذاخوری
- آب: 4 لیوان فرانسوی دسته دار
- فلفل قرمز تند: 2 عدد
- سیر: 6 جبه
- ساقه کرفس: 2 عدد
- خیار: 4 تا 5 عدد
- نمک: 2 قاشق غذاخوری
- نعناع، ترخون و جعفری تازه یا خشک: به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه شور خانگی با گل کلم و خیار
درست کردن شور خانگی با گل کلم و خیار بسیار ساده است. برای این کار تنها به اندازهی خیار تازه، گل کلم و کرفس، سیر و کمی سرکه و نمک احتیاج دارید. این شور طعم بی نظیر و عطر بسیار فوق العاده ای دارد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه شور کلم و خیار شور آشنا شوید.
مرحله اول؛ خرد کردن سبزیجات
در اولین مرحله از طرز تهیه شور کلم و خیار شور باید، و را با آب فراوان بشویید. سپس کل گلم را به صورت ریز یا به اندازه حدود 2 بند انگشت خرد کنید. سپس خیار را به صورت ورقه ای و کرفس را کمی ریزتر خرد کنید.
مرحله دوم؛ خشک کردن سبزیجات
بعد از خرد کردن کلم، خیار و کرفس باید سبزیجات را روی یک دستمال پهن کنید تا آب اضافی آن ها خارج گردد و کاملاً خشک شوند. این کار از کپک زدن شور جلوگیری می نماید.
مرحله سوم؛ آماده کردن سرکه و نمک شور
در این مرحله از طرز تهیه شور خانگی با گل کلم و خیار باید در یک قابلمه 4 لیوان آب را با 2 قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید و روی حرارت میانه برای حدود 10 دقیقه بجوشانید.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن سرکه به ترکیب آب نمک
بعد از این که آب نمک برای 10 دقیقه جوشید، در این مرحله باید 4 قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. قابلمه را در دمای محیط قرار دهید و صبر کنید تا خنک گردد.
مرحله پنجم؛ آماده کردن ظرف شور
تا خنک شدن کامل ترکیب سرکه و آب نمک باید یک ظرف مناسب برای شور آماده کنید. به خاطر داشته باشید که ظرف شور کلم و خیار شور باید کاملاً خشک و تمیز باشد. در صورت تمایل می توانید ظرف شور را در آب بجوشانید تا کاملا استریل گردد.
مرحله ششم؛ ریختن شور در ظرف
برای درست کردن شور خانگی با گل کلم و خیار ابتدا اندازهی سبزی و کف ظرف بریزید. سپس گل کلم و خیار و کرفس را با هم ترکیب کنید و داخل شیشه بریزید. لا به لای کلم و خیارها دوباره کمی سبزی، سیر و فلفل قرار دهید. بعد از پر شدن ظرف آن را به طور کامل با آب نمک و سرکه پر کنید.
مرحله هفتم؛ آماده شدن شور خانگی
بعد از این که ظرف شور را از ترکیب آب نمک و سرکه پر کردید، باید درب شیشه را کاملاً محکم کنید. سپس شیشه را برای مدت 2 هفته در یک مکان خشک و خنک قرار دهید تا شور شما آماده گردد.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه شور کلم و خیار شور
*برای تهیه شور کلم و خیار شور خانگی می توانید به جای ، ترخون و از اندازهی ترخون، شوید و نعناع و یا ترکیب ترخون و مرزه خشک نیز بهره ببرید.
*اضافه کردن اندازهی تخم گشنیز به شور خانگی با گل کلم و خیار طعم بی نظیری به آن می بخشد.
*در صورت تمایل می توانید برای درست کردن شور خانگی با گل کلم و خیار اندازهی هویج نیز به شور اضافه کنید.
*اگر دوست دارید طعم شور شما کمی ترش تر باشد، می توانید از اندازه سرکه بیشتری در آن بهره ببرید.
*در طرز تهیه شور کلم و خیار شور اندازه آب نمک و سرکه باید حدود 1 بند انگشت بالاتر از سطح شوری باشد.
*اگر دوست دارید طعم شور خانگی با گل کلم و خیار شما تندتر گردد، می توانید از چند شیار روی فلفل تندها ایجاد کنید تا تندی آن ها بیشتر خارج شوند.
*برای تهیه شور خانگی با گل کلم و خیار باید از ظرفی بهره ببرید که هوا وارد آن نگردد و درب ظرف به خوبی بسته گردد، در غیر این صورت ممکن است شور شما کپک بزند و خراب گردد.
*بعد از باز کردن درب شور خانگی با گل کلم و خیار باید آن را در یخچال قرار دهید.
*در صورت تمایل می توانید به جای جوشاندن آب نمک اندازهی آب جوشیده گرم را با نمک ترکیب کنید و بعد از اضافه کردن سرکه آن را داخل ظرف شور بریزید.
*برای تهیه کلم شور رستورانی زرد رنگ می توانید اندازهی زردچوبه به شور اضافه کنید تا رنگ آن زرد و خوش رنگ گردد.
*برای تهیه خیار شور و شور گل کلم حتماً از سرکه سفید بهره ببرید.
*توجه داشته باشید که تا زمان آماده شدن شور خانگی با گل کلم و خیار نباید درب آن را باز کنید، زیرا این کار موجب ورود هوا به داخل ظرف و خراب شدن شور می گردد.
*کم بودن اندازه نمک شور خانگی موجب کپک زدن آن می گردد.
*اگر بعد از آماده شدن شور احساس کردید که نمک آن خیلی زیاد است، می توانید اندازهی از آب شور را بریزید و کمی آب جوشیده به شور اضافه کنید.
*برای جلوگیری از کپک زدن شور خانگی با گل کلم و خیار پیشنهاد می گردد شیشه شور را در آب جوش قرار دهید و با گرما استریل کنید و بعد شور را در آن درست کنید.
*به منظور جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف شور می توانید یک کیسه فریزر روی آن قرار دهید و بعد درب ظرف را ببندید.
*برای تهیه شور گل کلم و خیارشور می توانید از نمک دریا به جای نمک معمولی بهره ببرید.
*سیر طعم فوق العاده ای به شور کلم و خیارشور می بخشد، بنابراین به هیچ عنوان آن را حذف نکنید. در صورتی که دوست ندارید شور شما بوی سیر داشته باشید، می تواند از چند حبه کوچک سیر بهره ببرید.
*اضافه کردن اندازهی برگ کرفس به شور گل کلم و خیار شور موجب خوش عطر شدن شور شما می گردد.
*اگر در طرز تهیه گل کلم شور خوشمزه با خیار از خیارهای ریز بهره ببرید، احتیاجی به خرد کردن خیارها نیست و می توانید آن ها را به صورت درسته در شور بیندازید.
*پیشنهاد می گردد در طرز تهیه شور کلم و خیارشور کرفس ها را بیش از حد خرد نکنید، زیرا کرفس در شور بسیار ترد و خوشمزه می گردد و بهتر است آن را در اندازه درشت تر خرد نمایید.
*اگر دوست دارید طعم سیر شور خانگی شما بیشتر گردد، می توانید سیرها را خرد کنید و بعد به شور اضافه کنید.
*در صورت تمایل می توانید اندازهی موسیر نیز به شور گل کلم و خیار بهره ببرید.
*اضافه کردن فلفل سبز خرد شده به شور خانگی عطر و طعم بی نظیری می بخشند.
*برای درست کردن شور گل کلم و خیارشور بهتر است از خیارهای تازه و ترد بهره ببرید.
*برای این که خیار در شور شما ترد بماند، می توانید با خلال دندان روی خیارها چند سوراخ ایجاد کنید.
سوالات متداول
چرا در طرز تهیه شور کلم و خیار شور باید سبزیجات را خشک کنیم؟
خشک کردن سبزیجات قبل از آماده کردن شور خانگی با گل کلم و خیار از کپک زدن شور جلوگیری می نماید.
طرز تهیه کلم شور بدون سرکه چگونه است؟
برای تهیه شور گل کلم و خیار بدون سرکه می توانید تنها از ترکیب آب نمک برای طعم دادن به شور بهره ببرید.
علت لزج شدن شور کلم و خیارشور چیست؟
مهم ترین علت لزج شدن شور کل گلم و خیار شور کم بودن اندازه نمک و ورود هوا به داخل ظرف شور است.
منبع: افق کوروش