بازگشت اسید معده در بچه ها
به گزارش وبلاگ ماکارون، تشخیص بازگشت یا رفلکس اسید معده در بچه ها برای پدر و مادر کار دشواری نیست. بچه ها به طور معمول از این شرایط شاکی بوده به این علت که متحمل ناراحتی بسیاری در طول این مرحله می شوند. در این مقاله علائم و علل شایع بودن

مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
تشخیص بازگشت یا رفلکس اسید معده در بچه ها برای پدر و مادر کار دشواری نیست. بچه ها به طور معمول از این شرایط شاکی بوده به این علت که متحمل ناراحتی بسیاری در طول این مرحله می شوند. در این مقاله علائم و علل شایع بودن برگشت اسید در بچه ها و راه کارهایی جهت جلوگیری از تکرار آن شرح داده خواهد شد.
مادران ممکن است به خوبی از اصطلاح بازگشت اسید آگاهی داشته باشند. در بچه ها، بازگشت اسید یک مشکل شایع به شمار میرود. در اغلب اوقات، ممکن است متوجه شده باشید که نوزادان تمام محتوای معده خود را به مری و دهان برمی گردانند. استفراغ محتویات معده به بیرون هم یک پدیده معمول مشاهده شده در بچه ها است. ما این شرایط را به اسم تمایل درونی و ذاتی نوزادان و بچه ها به بازگرداندن محتوای مواد غذایی خورده شده، در نظر می گیریم. با این حال این امر درست نیست. چیزی که ما ممکن است به اسم گرایش و یا تمایل نسبت دهیم، امکان دارد نشانه ای از یک مشکل نهفته در مورد سلامت کودک باشد. چنانچه این عارضه در مراحل نوزادی خود نادیده گرفته شود، ممکن است وخیم تر شده و به بیماری رفلکس معده به مری (GERD) پیشرفت نماید.
علائم بازگشت اسید
پس از آنکه کودک شما غذای خود را تمام کرد، ممکن است تمام آنچه را که خورده است استفراغ نماید. از این طریق، می توانید متوجه شوید که کودکتان از بازگشت اسید رنج می برد.نشانه دیگری که می توان به وسیله آن پی برد که کودک دچار بازگشت اسید معده شده است، تحمل درد در نزدیکی استخوان جناغ سینه و یا درد در قفسه سینه پس از استفراغ است.
کودک شما ممکن است از احساس نفخ مداوم شاکی باشد. او ممکن است احساس سیری داشته و از مسائل مربوط به گاز معده و اسیدیته رنج ببرد.
گاهی اوقات، بچه ها ممکن است از اعتراف به گرسنگی خود امتناع نمایند. آنها به طور کلی گرسنگی را نادیده گرفته و از خوردن غذا حتی در طول زمان صرف وعده غذایی خودداری می نمایند. این امر ممکن است به علت ترس آنها از تحمل دردی باشد که به هنگام حملات بازگشت اسید تجربه می نمایند.
چنانچه مشاهده کردید، الگوی خواب کودکتان برهم خورده است و یا اگر کودکتان به قدر کافی به خواب نمی رود، علت اصلی آن می تواند بازگشت اسید معده باشد. بازگشت اسید چنانچه در شب رخ دهد، می تواند خواب کودک شما را دچار اختلال سازد به این علت که احساس ناراحتی همراه با درد خواهد داشت.
رفلکس اسید بعلاوه می تواند به سمت ناتوانی کودک در بلع درست کشیده شود. کودک ممکن است فکر کند غذا در گلویش گیر می نماید.
اگر مشاهده نموده اید که کودکتان بیش از حد خموده و شل و ول است و تصور می کنید به خاطر کارهای محول شده به او این گونه خود را تنبل نشان می دهد، بهتر است در فکر خود تجدید نظر کنید. بچه های که دچار بازگشت اسید می شوند، حالت خمیده به خود گرفته و آب از دهانشان جاری می شود.
تحقیقات نشان می دهند که دوره های پیش آمدن بازگشت اسید هنگامی که به طور متناوب اتفاق افتند، می تواند منجر به آسم و برونشیت شود.
علل رفلکس اسید
بازگشت مکرر اسید معده در بچه ها، به علت بسته نشدن محکم ساختار عضلانی به نام اسفنکتر تحتانی مری است که در بین مری و معده آنها قرار گرفته است. به گونه ای که اسفنکتر در عوض بسته شدن، کمی بالا می ماند. هنگامی که اسفنکتر به خوبی بسته نشود، نمی تواند محتوای غذایی و اسید را در جای خود نگاه داشته و به عبارت دیگر تغییری در دستگاه گوارش به همراه دارد که غذا و محتوای غذایی را از معده به مری بالا می آورد. این به نوبه خود می تواند موجب استفراغ، و تحت تأثیر قرار دادن رویکرد کودک به خوردن غذا به طور منظم در وعده های غذایی شود.گزینه های درمانی
مواد غذایی خاصی وجود دارند که ممکن است سیستم گوارشی کودک را تحریک نموده و موجب بازگشت اسید معده شوند. مواد غذایی که در طول بازگشت اسید معده بایستی از خوردن آنها خودداری کرد، غذاهای سرخ کردنی است که دارای محتوای روغن بالایی هستند، و از خوردن غذاهای چاق نماینده در حد زیاد مانند سیب زمینی بایستی خودداری شود. شکلات هم ممکن است موجب بازگشت اسید معده شود. با این حال کودکتان را از خوردن شکلات منع نکنید، در عوض حواستان باشد که بیش از حد از آن نخورد. از خوردن مرکبات و آب آنها بایستی حذر کرد به این علت که شرایط را بدتر نموده و موجب افزایش بازگشت اسید معده می شوند. مواد غذایی ناسالم یا هله هوله هایی مانند، پیتزا، مربا و ژله به قدر کافی وسوسه برانگیزند که کودک شما را فریب دهند، با این حال، این امر به آن بستگی دارد که چگونه کودک خود را به سمت یک زندگی بدون درد و برخورداری از سلامتی سوق داده و اغوا نمایید.برای فرزند خود یک جدول و برنامه زمانی قرار داده به گونه ای که بتواند وعده های غذایی خود را به موقع صرف کند. صرف وعده غذایی حداقل 3 ساعت پیش از خواب یک ضرورت است. این امر به دستگاه گوارش زمان کافی جهت هضم محتویات معده را خواهد داد. اگر امکان دارد این تغییرات را برای خود هم اعمال کنید، تا بدین ترتیب کودک شما احساس نادیده گرفته شدن و رها شدگی نکند.
به کودک خود یاری کنید درک کند چه میزان غذا خوردن مناسب است. اگر هرچند وقت یک بار در خوردن زیاده روی کرد، به او خرده نگیرید. با این حال اگر این کار عادت او شده باشد، و کودکتان در حال چاق شدن باشد، بهتر است که جلوی او را در زمان مناسب بگیرید.
اطمینان حاصل کنید که عادات غذایی سالمی در کودک تان پرورش یابد. به او بیاموزید که ضروری است غذای خود را به طور پیوسته بجود و بلعیدن آن بدون جویدن درست ممکن است در هضم غذا اشکال ایجاد کند. از او بخواهید زمان کافی برای صرف غذای خود بگذارد.
مواردی که اشاره شد، روشهایی بودند که بایستی به جهت ایجاد تغییر در سلامت کودک خود اتخاذ کنید. بازگشت اسید در بچه ها مشکل خیلی جدی و خطرناکی نیست که نتوانید با آن مقابله کنید؛ با این حال در صورت نادیده گرفتن آن در مراحل ابتدایی، این پتانسیل را دارد که به یک مشکل جدی تبدیل شود.
منبع: راسخون